Αιδηψός: Το τατουάζ πρόδωσε τον “νταή” που κλώτσησε τη γάτα – Τα πρώτα λόγια του και οι καταγγελίες για τον “βαμμένο σκύλο”

Η εικόνα του άνδρα να κλωτσά μια γάτα στη θάλασσα, σε ταβέρνα στην Αιδηψό, προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου που ζήτησε τον εντοπισμό του δράστη της κακοποίησης του ζώου.

Λίγες ώρες μετά, ο άνδρας εντοπίστηκε σε σπίτι στην Λιχάδα Ευβοίας, όπου φιλοξενείτο και συνελήφθη. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας, το οποίο σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του και πλέον ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως η κακοποίηση ζώου είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια, ωστόσο ούτε αυτό φαίνεται να απέτρεψε  τον δράστη από το να πραγματοποιήσει την ανεκδιήγητη αυτή πράξη.

Πρόκειται για 30χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε από το τατουάζ που έχει στο πόδι του και το οποίο φαίνεται στο επίμαχο βίντεο που ανέβασε η παρέα του.  Όπως είπε στους αστυνομικούς, είχαν πάει με την παρέα του στη συγκεκριμένη ταβέρνα. “Παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι”, φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος δεν είναι το άτομο που νωρίτερα είχε ανεβάσει βίντεο στα social media, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του φίλου του και να.. βγει και από πάνω. Στην παρέα ήταν τρία άτομα, δύο άνδρες (0 30χρονος και ο άνδρας που απάντησε για το περιστατικό στο Instagram)  καθώς και μια γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις για την υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το θέμα ήρθε στο φως μέσω των social media, με το βίντεο να γίνεται μέσα σε λίγες ώρες viral και να οδηγεί στην παρέμβαση του κ. Θεοδωρικάκου, που επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν: «πήγε μαζί με την παρέα του σε μία ταβέρνα στην Αιδηψό. Κορόιδευε το ζώο, έπαιζε με την πείνα του, γέλαγε που το κλώτσησε και το έριξε στην θάλασσα. Η παρέα του ακούγεται στο βίντεο να χασκογελάει, ενώ δεν ακούγεται κανένας να τον σταματάει, μάλιστα αποπειράται αμέσως μετά να κάνει ακριβώς το ίδιο και σε άλλη γατούλα».

Έπειτα από καταιγισμό αρνητικών σχολίων που δέχθηκε, ένας άνδρας από την παρέα -που αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν ο 30χρονος- δημοσίευσε μία σειρά από stories στον λογαριασμό του στο Instagram, δίνοντας την δική του απάντηση.

“Μία συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε χθες, δεν είναι σωστό, δεν είναι ωραίο ούτε ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει”, αναφέρει στο βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος και η παρέα του είχαν πιει λίγες μπύρες.

Επιπλέον όπως ισχυρίζεται προκλητικά, ο ίδιος δεν κλώτσησε τη γάτα, αλλά την έσπρωξε και εκείνη έπεσε από ύψος λίγων πόντων σε χαλίκια, δίπλα στη θάλασσα. Υποστηρίζει πως είναι φιλόζωος και μάλιστα δημοσιεύει πλήθος φωτογραφιών με τα κατοικίδιά του. “Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλοτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους, στο χαλίκι, στην παραλία”, λέει σε κάποια από τα βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram.

“Βία δεν είναι μόνο αυτό που πράξαμε στο βίντεο, βία είναι και αυτό που κάνετε εσείς σ’ εμένα” αναφέρει μεταξύ άλλων, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται στα social media.

Προσοχή, το βίντεο περιέχει υβριστικές εκφράσεις.

Νέες καταγγελίες

Η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου που ανέδειξε και το θέμα με την επίθεση στο γατάκι στην Αιδηψό, προχώρησε σε νέες καταγγελίες ,υποστηρίζοντας ότι το άτομο που δημοσιοποίησε το βίντεο στο Instagram, με τη γάτα που κλωτσάνε στη θάλασσα, στο παρελθόν είχε βάψει με μαρκαδόρο τον σκύλο του, με τα χρώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας του.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που του φαίνεται αστεία η κακοποίηση ενός ζώου και την αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο έχει κάνει στο παρελθόν ακόμη στον ίδιο του τον σκύλο, γράφοντας με μαρκαδόρο την θύρα της ομάδας του, ενώ στο πίσω μέρος του σώματος του σκύλου έχει βάψει περισσότερο από το μισό. Σήμερα μάλιστα -αφού έβρισε χυδαία- προσπαθώντας να μας πείσει πόσο φιλόζωος είναι, μας έδειχνε φωτογραφίες με τα σκυλιά του ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως” έγραψε, παραθέτοντας τις σχετικές φωτογραφίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ