“Ιανός”- Συγκλονίζει η μαρτυρία εγκλωβισμένης εγκύου στην Οξυά: Βράζουμε χωμάτινο νερό για να πιούμε

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας εγκύου γυναίκας, της κ. Ελένης Τόλια, η οποία περιέγραψε στον ΑΝΤ1 πώς περνούν οι ώρες μετά το φονικό πέρασμα του “Ιανού” από την Οξυά Καρδίτσας, όπου 50 κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι.

“Έχουμε αποκοπεί εντελώς. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια καταστροφή. Άλλαξε εντελώς το τοπίο. Είμαι έγκυος και έχω ένα μικρό παιδάκι” τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια και πρόσθεσε: “είμαστε κτηνοτροφική περιοχή. Το νερό τα παρέσυρε όλα. Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Λίγο ακόμα να έβρεχε και θα σήκωνε και τα σπίτια. Είμαστε γύρω στα 50 άτομα εγκλωβισμένοι. Και αυτοί που έχουν σώσει ό,τι έχουν σώσει από τα ζώα τους δεν έχουν τώρα τροφή να τα ταΐσουν. Υπάρχει κόσμος που έχει το βιος του εδώ και δεν θέλει να το αφήσει. Αν εκκενωθεί τώρα το χωριό θα μας αφήσουν στο έλεος”.

Όπως είπε η κ. Τόλια “πρέπει να ενδιαφερθούν και να μας στείλουν ελικόπτερο για τις βασικές μας προμήθειες. Δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε νερό και προσπαθούμε να βρούμε όσο το δυνατόν λιγότερο χωμάτινο για να πίνουμε κιόλας. Βράζουμε νερό χωμάτινο και το πίνουμε. Πρέπει οι αρμόδιοι να δουν την κατάσταση από κοντά και να υπάρξει μια σοβαρή ενημέρωση”.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ