Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο – Θρίλερ με τους δύο Τούρκους κομάντο

Με συνεχείς αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο παρουσιάζοντας διαδοχικά επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων, την ίδια ώρα που η τεταμένη κατάσταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία αναμένεται να επιβαρυνθεί μετά το αίτημα ασύλου των 2 Τούρκων κομάντο που έφτασαν στη χώρα μας.

Χθες τα τουρκικά ΜΜΕ «ανακάλυψαν» νέο θερμό επεισόδια κοντά στα Ίμια υποστηρίζοντας ότι σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επιθεωρούσαν σε απόσταση 3,8 μιλίων μακριά από τις βραχονησίδες Ίμια.

Ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, που ξεκίνησε από τη Λέρο, έφτασε στην περιοχή και κοντά στο νησί Βόλο, προσπάθησε να εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Τότε το τουρκικό περιπολικό σκάφος, «ΚΑΣ», με αριθμό Ρ1208 ανέκοψε την πορεία του ελληνικού πλοίου και δεν του επέτρεψε να μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το παραπάνω περιστατικό ήρθε να διαψεύσει κατηγορηματικά το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 που ήταν στην περιοχή.

Το τουρκικό παραλήρημα συνεχίστηκε και με ένα δημοσίευμα καταγγέλλοντας τον αρχηγό ΓΕΣ επειδή ύψωσε την ελληνική σημαία στις Οινούσες.

Την ίδια ώρα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά προχωρούσαν σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο.

Θρίλερ με τους Τούρκους κομάντος

Παράλληλα, σε θρίλερ εξελλίσεται η υπόθεση με τους δύο τούρκους στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα και φέρεται να συμμετείχαν στην ομάδα των κομάντο που επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται υπό άκρα μυστικότητα ενώ η κυβέρνηση και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέψευσαν πληροφορίες που μεταδόθηκαν σύμφωνα με τις οποίες έχουν μεταφερθεί και ανακρίνονται στον κεντρικό σταθμό της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Πηγή:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ