Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει: Με λαμπρότητα η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο ολοκληρώθηκε με  λαμπρότητα.

Με μια εντυπωσιακή τελετή δίνεται το έναυσμα για να αρχίσει και επίσημα ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, αλλά και της γιορτής του πολιούχου, Αγίου Δημητρίου.

Την έπαρση της σημαίας έκανε φέτος ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στράτου Αναστάσιο Σπανό.

Πραγματοποιήθηκαν και χαιρετιστήριες βολές από τη φρεγάτα Σπέτσαι ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ύψιστη τιμή για αυτόν είναι το να παραστεί στην έπαρση της ελληνικής σημαίας ανέφερε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr, ο Δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Θεσσαλονίκη- γιορτή

«110 χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης, τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να γίνει η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία ελεύθερη αλλά και για να βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το επίπεδο ακμής και περηφάνιας. Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την παρακαταθήκη και να φροντίσουμε έτσι ώστε η πόλη μας, η Μακεδονία μας να είναι πάντα μια κορυφαία πόλη, ένα σύμβολο ιστορίας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αντιστράτηγος Σωτήρης Κωστάκογλου, ο αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ