Η Νατάσα Καραμανλή για την Τζολί

Η Νατάσα Καραμανλή για την Τζολί

 

Η εξομολόγηση της Αντζελίνας Τζολί για την διπλή μαστεκτομή στην οποία υπεβλήθη δεν άφησε ασυγκίνητη την Νατάσα Καραμανλή η οποία έγραψε: «Στα μάτια όλων μας, είναι τώρα πιο όμορφη από ποτέ. Ας γίνει το πρότυπό μας».

Ως χειρουργός με ειδικότητα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αναφέρθηκε στην περιπέτεια της ηθοποιού μέσω της σελίδας του Κέντρου Μαστού στο Facebook.

 

 

«Η Αντζελίνα Τζολί, μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Η επέμβαση αυτή είχε προληπτικό χαρακτήρα και επιλέχθηκε μετά την υποβολή της διάσημης ηθοποιού σε γονιδιακό έλεγχο για μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1. Γυναίκες οι οποίες κρίνονται θετικές ως φορείς αυτού του γονιδίου διατρέχουν κίνδυνο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής τους. Επίσης στις γυναίκες αυτές, ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου στις ωοθήκες είναι μεγαλύτερος από 40%. Η μόνη σίγουρη θεραπεία στις περιπτώσεις αυτές είναι η πρόληψη: τακτικός μαστολογικός έλεγχος από την ηλικία των 25 ετών και προληπτική μαστεκτομή και ωοθηκεκτομή μετά την τεκνοποίηση.

Η Αντζελίνα, με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, κρίθηκε θετική στη μετάλλαξη του γονιδίου. Πήρε τη γενναία αλλά σωστή απόφαση να προχωρήσει σε προληπτική μαστεκτομή. Θωράκισε την υγεία της, προστάτευσε τον εαυτό της και την οικογένειά της. Και συνεπής με τη δημόσια στάση που έχει επιλέξει εδώ και χρόνια μέσα από το κοινωνικό και το ανθρωπιστικό της έργο, δημοσίευσε την περιπέτειά της με άρθρο της στον Τύπο. Με την ενέργεια της αυτή έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες: Ομορφιά είναι κάτι περισσότερο από το τέλειο κορμί. Ομορφιά είναι η δύναμη και η θέληση για ζωή. Ομορφιά είναι η αυτοπεποίθηση που μας δίνουν οι επιλογές μας. Ομορφιά είναι να μην διστάζεις να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου για να βοηθήσεις τους άλλους.

Η Αντζελίνα Τζολί, στα μάτια όλων μας, είναι τώρα πιο όμορφη από ποτέ. Ας γίνει το πρότυπό μας», έγραψε η Νατάσα Καραμανλή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ