Η κακοκαιρία «χτύπησε» και την Ηλεία: Προβλήματα και ζημιές στον Κόροιβο – Πνίγηκαν ζώα

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και την Ηλεία. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ ζώα πνίγηκαν.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξέσπασαν χθες στην Ηλεία επηρέασαν και την Τοπική Κοινότητα του Κοροίβου, στον Δήμο Πηνειού.

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, άφησε  τα περισσότερα σπίτια του χωριού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ πλημμύρισε και ο παραπόταμος του Πηνειού που περνάει από το χωριό με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές κτηνοτροφικές μονάδες τις περιοχής σύμφωνα με το patrisnews.com.

κακοκαιρία - Ηλεία

Οι στάνες γέμισαν με νερό. Αρνιά πνίγηκαν και άλλα ζωντανά γλίτωσαν στο παρά πέντε ενώ αρκετές ζημιές σημειώθηκαν στον κτηνοτροφικό εξοπλισμό αλλά και στις τροφές των ζώων.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται αφού το ποτάμι δεν έχει καθαριστεί εδώ και καιρό, και μόλις χθες, μετά την καταιγίδα συνεργείο του ΤΟΕΒ Γαστούνης πραγματοποίησε μια μικρή παρέμβαση, ωστόσο όπως επισημαίνουν, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες θα πλημμυρίσουν ξανά.

κακοκαιρία- Ηλεία

«Όλο τα βράδυ έβρεχε. Δεν κοιμηθήκαμε καθόλου. Προσπαθούσαμε όλη νύχτα να σώσουμε την περιουσία μας. Μερικά αρνάκια πνίγηκαν, 150 μπάλες σανό καταστράφηκαν, και τα πρόβατα τα σώσαμε την τελευταία στιγμή. Πρέπει να βρεθεί λύση γιατί δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που βρέχει να πλημμυρίζουμε,  ζητάμε από τους αρμόδιους τον τακτικό καθαρισμό των ρεμάτων. Αν δεν ανοίγαμε μόνοι μας αυλάκια θα είχαν καταστραφεί όλα», δήλωσε ο κτηνοτρόφος από τον Κόροιβο, Γιώργος Τσίογκας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.