Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει την Στερεά Ελλάδα: Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο – Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα

Χιόνι-κακοκαιρία-αθηνα

Κυκλωμένοι από χιόνια και παγετό ξημέρωσαν οι κάτοικοι στην Βόρεια Εύβοια, σε τμήμα του νομού Βοιωτίας γύρω από τη Θήβα και στη νότια πλευρά της Φθιώτιδας στην περιοχή της Αταλάντης και του Μαρτίνου με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να συνεχίζει την επέλασή της.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Στερεάς Ελλάδος οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα.

Ωστόσο, στη Βόρεια και κυρίως στην Κεντρική Εύβοια οι χθεσινές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, αφού σε ορισμένα ορεινά χωριά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, καθώς εκεί το χιόνι έφτασε και το ένα μέτρο.

Τα σχολεία και συνολικότερα οι δομές εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Εύβοια και τη Φθιώτιδα παραμένουν και σήμερα κλειστές, ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία και σε ορισμένες περιοχές της Βοιωτίας και της Φωκίδας με αποφάσεις των κατά τόπους δημάρχων.

Στο εθνικό δίκτυο βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, καθώς, επίσης, και σε οδικούς άξονες Βοιωτίας και της Ευβοίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Στερεάς Ελλάδας η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, πάνω από 3,5 τόνων, εκτός από το εθνικό δίκτυο απαγορεύεται και στους δρόμους:

Επιπλέον στη Βοιωτία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στους δρόμους:

Στην Εύβοια η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων ισχύει και στους δρόμους

Ακόμη από τις πρώτες πρωινές ώρες τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας, όλων των οχημάτων, στην ε.ο. Χαλκίδας-Αιδηψού, από 16χ/θ (Καστέλλα δήμου Διρφών-Μεσσαπίων) μέχρι και τη 47χ/θ (Προκόπι δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στη Φθιώτιδα οι δρόμοι κρατήθηκαν ανοιχτοί, ενώ στη Ευρυτανία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στους δρόμους:

Τέλος στην Φωκίδα είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στους δρόμους

Exit mobile version