Η απάντηση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Μακελειό”

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Μακελειό” απαντά ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

“ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δικηγόρου

ΠΡΟΣ

Στέφανο Χίο , δημοσιογράφο

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο (6/8/20) της εφημερίδας «Μακελειό» αναφέρεστε σε μεταξύ μας μαγνητοφωνημένους διαλόγους και διαδίδετε ότι σας προσέφερα «100.000 ευρώ από τους Βαρδινογιάννηδες». Στην σελίδα 13 της εφημερίδας δημοσιεύετε αποσπασματικά , θρυμματισμένους διαλόγους μας, παρασιωπώντας κρίσιμες περικοπές των διαλόγων μας , που αφορούσαν την καταχώριση διαφημίσεων από εταιρείες του ομίλου Βαρδινογιάννη στην εφημερίδα «Μακελειό» ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ .Ακόμα όμως και από τα επιλεγμένα από εσάς χωρία των διαλόγων , σύμφωνα με την εφημερίδα σας εσείς λέτε «ΧΙΟΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΕΓΩ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΛΕΦΤΑ».

Αυταπόδεικτα με τις δικές σας παραδοχές της σελ. 13 , σε συνδυασμό και με ηχογραφημένους αποσπασματικά διαλόγους μας στις σελίδες 11,12, ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ :

Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΗ όσα διακινήθηκαν αυτές τις ημέρες -ευτυχώς-από ελάχιστους δημοσιογράφους ότι δήθεν α) προσήλθα στην συνάντηση με μια σακκούλα με τριακόσιες χιλιάδες ευρώ β)ότι σας απείλησα με κουμπούρια , αν δεν σταματούσατε να γράφετε για την οικογένεια ή για την σύζυγο γνωστού πολιτικού γ) ότι σας ΠΡΟΣΕΦΕΡΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ !!!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΗ α)ότι πουθενά στην κουβέντα μας δεν αναφέρθηκε το όνομα της κύριας Μαρέβας Μητσοτάκη β) ότι για το ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ,που συζητήσαμε ,πέραν των οικογενειακών μας, αφορούσε παραίτηση από το δικαίωμα και το δικόγραφο της αγωγής ,που είχε καταθέσει σε βάρος σας ο κύριος Βαρδινογιάννης και ζητούσε μεγάλη χρηματική ικανοποίηση λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης .

Την παραίτηση από την αγωγή ένας από τους εσωτερικούς δικηγόρους του Ομίλου μου είπε να σας το μεταφέρω , ως ένδειξη ότι δεν είναι στην πολιτική του ομίλου η δικαστική αντιδικία με δημοσιογράφους. Η συμφωνία του κυρίου Σαρακη με τον εξωτερικό δικηγόρο που συνέταξε την αγωγή (όταν εγώ αρνήθηκα την εντολή να σας ενάγω) ήταν να μην συζητηθεί η αγωγή και όχι η παραίτηση από το δικαίωμα και το δικόγραφο , που έλυνε οριστικά την δικαστική αντιδικία .

Κύριε Χίο , στην συνάντηση μας δεν προσήλθα « καλωδιωμένος», όπως αναγράφετε στο σημερινό φύλλο. Δεν συμβαδίζει με τις αρχές μου να ηχογραφώ παρανόμως τους συνομιλητές μου , ούτε βεβαίως να τους παγιδεύω. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!

Κύριε Χίο , η συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε 36 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΩ ;;; Είναι βέβαιο ότι, αν δεν υπήρχε αυτή η αποτρόπαιη εγκληματική ενέργεια σε βάρος σας , σήμερα θα κουβεντιάζαμε , όπως κάνουμε πάνω από 20 χρόνια .

Πάντως αντιλαμβάνομαι την βούληση σας να επιλέξετε την δημοσίευση περικοπών, άλλωστε το θέμα -εκτός των άλλων -έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Επειδή όμως υπάρχει και μια προανακριτική έρευνα ΠΡΟΣΚΟΜΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ,ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ , ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΝΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ! Σας δηλώνω για μία ακόμα φορά ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΓΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ Η ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΩ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΚΥΡΟΤΗΤΕΣ .

Ο δικός μου φυσικός χώρος είναι η Δικαιοσύνη , σας είπα και στην προηγούμενη δημόσια επιστολή μου , ότι δεν προτίθεμαι να γίνω ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ REALITY, αθέτησα – όμως-την δημόσια υπόσχεση μου ,γιατί ήμουν υποχρεωμένος να υπερασπιστώ την αλήθεια με βάση τα δικά σας δημοσιεύματα .

Κύριε Χίο, να είσθε βέβαιος , ότι ,όταν κληθώ, θα καταθέσω ακριβώς αυτά που έλαβαν χώρα μεταξύ μας .

Εξίσου σίγουρο είναι , ότι παρά την δυσάρεστη εμπειρία , θα εξακολουθήσω στην επαγγελματική μου ζωή να προσπαθώ για συμβιβαστική επίλυση των ένδικων διαφορών μεταξύ των πολιτών , αυτό με δίδαξε ο αείμνηστος πατέρας μου , δικηγόρος Αθηνών από το 1941 , αυτό θα διδάξω και εγώ στους δυο γιούς μου .

Αυτονοήτως η παρούσα επιστολή πρέπει κατά τον νόμο και την δημοσιογραφική δεοντολογία να δημοσιευτεί και να αναρτηθεί στο έντυπο και ηλεκτρονικό «Μακελειό» “

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.