Η ΑΔΕΔΥ για τις δηλώσεις της Φωτίου: Καθόλου τυχαία η επίθεση στους δημόσιους υπαλλήλους

Στις δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους απαντά με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Η πρωτοφανής αυτή επίθεση της κ. Φωτίου στους Δημοσίους Υπαλλήλους -και τα όσα ανυπόστατα και γελοία είπε- καθόλου τυχαία δεν είναι αφού είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις του Υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Χριστόφορου Βερναρδάκη στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα» επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ.

Κάνει μάλιστα λόγο για «συστηματική αυτή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝΕΛ στους Δημοσίους Υπαλλήλους» υποστηρίζοντας ότι «υπηρετεί το γενικότερο σχέδιο της, που είναι η απαξίωση και η σπίλωση των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εργαζομένων γενικότερα, ενόψει και των αλλαγών που ετοιμάζει στα εργασιακά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου επισημαίνει τα εξής:

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζήλεψε προφανώς τη δόξα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη και προχώρησε σε αξιολόγηση και κατάταξη των Δημοσίων Υπαλλήλων δηλώνοντας πως: «… με το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων που είναι νέα παιδιά συνεργάζεται άψογα στο Υπουργείο…». Ακριβώς το ίδιο ποσοστό 15% ο κ. Κ. Μητσοτάκης θεωρούσε ότι πρέπει να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση και να απολυθεί.

Ταυτόχρονα δήλωσε πως οι Δημόσιοι Υπάλληλοι «δεν κάνουν τίποτα… την υπονομεύουν… κόβουν επιδόματα και ότι αν δεν είχε νομικούς συμβούλους να την συμβουλεύουν τώρα θα ήταν φυλακή..».

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση της κ. Φωτίου στους Δημοσίους Υπαλλήλους -και τα όσα ανυπόστατα και γελοία είπε- καθόλου τυχαία δεν είναι αφού είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις του Υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Χρ. Βερναρδάκη στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα.

Η συστηματική αυτή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝΕΛ στους Δημοσίους Υπαλλήλους υπηρετεί το γενικότερο σχέδιο της, που είναι η απαξίωση και η σπίλωση των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εργαζομένων γενικότερα, ενόψει και των αλλαγών που ετοιμάζει στα εργασιακά.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.”

Διαβάστε επίσης: 

Σάλος με τη δήλωση της Φωτίου ότι δεν κάνουν τίποτα οι δημόσιοι υπάλληλοι – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ