Η ΑΔΕΔΥ για την αναβολή

Με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας να αναβάλλει την εκδίκαση της προσφυγής, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή. “Με νέα απόφασή του χθες, 4 Απριλίου 2012, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να αναβάλει την προσδιορισμένη, για την Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012, ολομέλεια, η οποία θα εκδίκαζε την προσφυγή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της αντισυνταγματικότητας του Νόμου 4024/2011 και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο θέμα της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Επιπλέον, με τον προσδιορισμό της νέας ημερομηνίας εκδίκασης για τις 5/10/2012, η αναβολή της πήρε χρονικές διαστάσεις υπερβολικές έως και αδικαιολόγητες.

Θεωρούμε ότι σε μια εποχή που το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται τραγικά και γενικότερα ανατρέπονται όλα τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, η καθυστέρηση στην εκδίκαση τέτοιων, μείζονος σημασίας υποθέσεων, αποτελεί επιπλέον πλήγμα εναντίον των εργαζομένων. Με δεδομένο ότι με βάση τον νόμο (Ν. 4024/2011) η περίοδος της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, για όσους υπαλλήλους έχουν ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς, ολοκληρώνεται στις 31/12/2012, η καθυστέρηση της εκδίκασης και κατά συνέπεια και της έκδοσης της απόφασης καθιστούν την προσφυγή μας άνευ αξίας. Ταυτόχρονα, αποστερούνται οι εργαζόμενοι από οποιοδήποτε δικαίωμα ουσιαστικής νομικής προστασίας.

Είναι, δηλαδή, σαφές ότι εάν έχουμε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2014, θα έχουν, εν τω μεταξύ, απολυθεί πάνω από 100.000 εργαζόμενοι, με συνέπεια η προστασία της δικαιοσύνης να μετατρέπεται σε …μνημόσυνο.

Πιστεύουμε ότι ευθύνη της δικαιοσύνης είναι να αποφασίζει εγκαίρως και να προλαμβάνει την εφαρμογή αποφάσεων που προκαλούν ανθρώπινα ερείπια.Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση στον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου να προσδιορίσει τη νέα ημερομηνία εκδίκασης κατά το δυνατόν άμεσα και ακολούθως, χωρίς καμιά αδικαιολόγητη καθυστέρηση, να δημοσιοποιηθεί η απόφαση”.      

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.