Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. για τα περί αλλοίωσης βιντεοληπτικού υλικού

Διευκρινίσεις αναφορικά με ένα νέο βίντεο που προβλήθηκε σήμερα για την γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, δίνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού», το αρχηγείο ενημερώνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε.

Για το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό, η ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζει ότι προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή «από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά  καταγραφής».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το βίντεο

Αναλυτικά, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία πλησίον του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του ανωτέρω υλικού.

Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά καταγραφής.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης».

«Θα ζητήσουμε και το πρωτότυπο βίντεο για να δούμε αν υπάρχει περικοπή ή αλλοίωση»

Το βίντεο μετέδωσε και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου φιλοξενείτο η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής, η οποία έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της. Η δικηγόρος Ελένη Τζούλη, σχολίασε ότι το βίντεο καταδεικνύει ότι «ο φρουρός είχε όλο το χρονικό περιθώριο να δράσει».

Στο βίντεο διακρίνονται αρχικά η Κυριακή και ο φίλος της να βγαίνουν από το Αστυνομικό Τμήμα και να περνούν από το φυλάκιο. Η κοπέλα μιλούσε εκείνη την ώρα στην Άμεση Δράση.

«Δεν είμαστε ειδικοί, θα ζητήσω από ομάδα ειδικών πραγματογνωμόνων να δουν αν το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία. Με γυμνό μάτι, έτσι φαίνεται» είπε η Ελένη Τζούλη και συμπλήρωσε «δεν είναι το πρωτότυπο υλικό. Υπάρχει ένα κενό και μετά φαίνεται η κοπέλα κάτω στο έδαφος».

Η δικηγόρος διευκρίνισε πως «θα ζητήσουμε και το πρωτότυπο βίντεο από την αστυνομία για να δούμε αν υπάρχει περικοπή ή αλλοίωση».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ