Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τα πρώτα στοιχεία από το πόρισμα για τη δολοφονίας της 28χρονης

Σημάδια παραλείψεων και ολιγωριών από αστυνομικούς βλέπουν οι Αρχές στην τραγική υπόθεση της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, όπου η 28χρονη Κυριακή δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, προκαταρκτική έρευνα από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων φέρνει στο φως ενδείξεις για το αδίκημα της παράλειψης που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Όσον αφορά στην επόπτρια, οδηγό της αξιωματικού, και στον τηλεφωνητή του κέντρου Άμεσης Δράσης, προς το παρόν, φαίνεται να βαρύνονται με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί και η κατηγορία της παράλειψης.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, φαίνεται να μην έχει άμεση ευθύνη, καθώς ενημερώθηκε για το περιστατικό μετά τον θάνατο της Κυριακής.

Σημαντική μαρτυρία για την έρευνα αποτελεί η κατάθεση του φίλου της Κυριακής, ο οποίος ήταν παρών κατά την επίθεση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο σκοπός του τμήματος έδειξε απραξία, μη επεμβαίνοντας για να αποτρέψει το μοιραίο χτύπημα. Παρέμεινε αδρανής στο φυλάκιο, μέχρι την ώρα που η 28χρονη έπεσε νεκρή μπροστά στα μάτια του, παρά τις εκκλήσεις για βοήθεια από την ίδια και τον συνοδό της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ