Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ο δράστης παρακολουθούσε το σπίτι της 28χρονης λίγο πριν από τη δολοφονία – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Ένα νέο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας για την γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής, στους Αγίους Αναργύρους, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όπως αποδεικνύεται από το βίντεο-ντοκουμέντο, ο 39χρονος δράστης παρακολουθούσε το σπίτι της πρώην συντρόφου του, λίγο πριν την δολοφονήσει έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Οι εικόνες καταγράφηκαν στις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας (1/4) έξω από την πολυκατοικία στους Αγίους Αναργύρους, όπου διέμενε η 28χρονη τους τελευταίους δύο μήνες. Είχε χωρίσει με τον 39χρονο και είχε μετακομίσει σε άλλο σπίτι, μακριά του.

Εκείνος, όμως, φαίνεται ότι δεν ήθελε να αποδεχτεί την απόφασή της. Στο βίντεο καταγράφεται ο δράστης πάνω στην μοτοσικλέτα του, να κάνει βόλτες γύρω από την πολυκατοικία της 28χρονης. Σύμφωνα με τo Mega, o δράστης είχε πάνω του το μαχαίρι, το φονικό όπλο.

Η 28χρονη επέστρεψε στο σπίτι της μαζί με ένα φίλο της και μόλις είδε τον πρώην σύντροφό της, έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων για να τον καταγγείλει και να ζητήσει βοήθεια. Φαίνεται ότι η 28χρονη γυναίκα δεν είχε αντιληφθεί πως ο δράστης την ακολούθησε μέχρι το ΑΤ.

Εκεί, ο δράστης στάθμευσε την μηχανή του σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το φυλάκιο του Τμήματος. Μόλις η 28χρονη βγήκε από το ΑΤ, της επιτέθηκε με το μαχαίρι και την τραυμάτισε θανάσιμα. Η Κυριακή επικοινωνούσε με την Άμεση Δράση, όταν δέχτηκε την δολοφονική επίθεση.

Δείτε το βίντεο:

Τα πρώτα λόγια του 39χρονου δράστη στους αστυνομικούς

«Είμαι τοξικομανής, έχω νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο». Αυτά φέρονται να ήταν τα πρώτα λόγια του 39χρονου δράστη στους αστυνομικούς, που τον συνέλαβαν μετά την άγρια δολοφονία της 28χρονης πρώην συντρόφου του, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ενώ οι αστυνομικοί ρωτούσαν τον 39χρονο δράστη για το έγκλημα που μόλις είχε διαπράξει, εκείνος απέφευγε να απαντήσει και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ψέλλισε ούτε κουβέντα για την πρώην σύντροφό του, που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έξω από το Τμήμα.

Είχε συλληφθεί για ναρκωτικά ο δράστης της γυναικοκτονίας

Μετά το έγκλημα, ο 39χρονος μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Νωρίτερα, ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή, προθεσμία για την Πέμπτη, προκειμένου να απολογηθεί. Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Ο 39χρονος δράστης είναι παλιός γνώριμος στις Αρχές. Εκτός από την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η 28χρονη το 2020 για βιασμό και ξυλοδαρμό την οποία τελικά απέσυρε, οι αστυνομικές αρχές τον έχουν συναντήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Η πρώτη από αυτές ήταν το 2019 όταν είχε κατηγορηθεί για σωματικές βλάβες κι αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ η δεύτερη  το 2020 – όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς με μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με το MEGA, είχε τρεις εκούσιους εγκλεισμούς σε ψυχιατρείο. Δύο φορές οδηγήθηκε στο ψυχιατρικό ίδρυμα λόγω στερητικού συνδρόμου, ενώ μία τρίτη φορά ζήτησε ο ίδιος να νοσηλευτεί.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο συνήγορος του 39χρονου γυναικοκτόνου. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε πως ο δράστης έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, συγκεκριμένα στο Ψ.Ν.Α. και το Αττικόν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ