Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του 2021 – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ

Συνολικά έξι ημέρες έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους, η οποία προκάλεσε οργή στο πανελλήνιο. Αρκετά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα μέχρι και σήμερα, με την ελληνική κοινωνία να απαιτεί απαντήσεις.

Πιθανότατα στο τέλος της άλλης εβδομάδας, θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του 2021 για την διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Σε ό,τι αφορά την φράση του τηλεφωνητή στην 28χρονη ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί», αρμόδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι «το περιπολικό γίνεται οποιοδήποτε όχημα όταν πολίτες χρειάζονται βοήθεια».

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι η οδηγία του υπουργείου να εξασφαλίζεται η μεταφορά και διαμονή της γυναίκας που κάνει την καταγγελία σε ασφαλή χώρο, όπως έγινε προχθές μετά την καταγγελία γυναίκας στην Αρκαδία.

Σημειώνεται πως το 2023 σχηματίστηκαν 13.000 δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία, ενώ καθημερινά καταγράφονται 40 καταγγελίες γυναικών για κακοποιητική συμπεριφορά που δέχονται από τους συντρόφους τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ