Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Αμετανόητος ο 55χρονος – Το μήνυμα που έστειλε για να “κρύψει” το έγκλημα

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από τη νέα γυναικοκτονία στην Καβάλα. Ένας 55χρονος σκότωσε την 43χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών τους, μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στο χωριό Πηγές του δήμου Νέστου.

O 55χρονος φερόμενος ως δράστης, ο οποίος προσπάθησε να δώσει τέλος και στη δική του ζωή, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, συνεχίζει να νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Καβάλα και θα παραμείνει εκεί για ακόμη τρεις ημέρες, καθώς έχει τραύματα στα χέρια και στον λαιμό. Στις πρώτες του κουβέντες προς τους αστυνομικούς φαίνεται να μην έχει μετανιώσει για την πράξη του και είναι ιδιαίτερα ψυχρός.

Το μήνυμα που έστειλε ο 55χρονος που έστειλε από το κινητό της γυναίκας του.

Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, ο 55χρονος προσπάθησε αρχικά να κρύψει το έγκλημα που διέπραξε. Οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους μία πολύ σημαντική κατάθεση, αυτήν της υπαλλήλου του φαρμακείου που διατηρούσε επί 13 χρόνια η άτυχη 43χρονη. Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς η υπάλληλος, που κατέθετε την Πέμπτη για περισσότερες από πέντε ώρες, αναζητούσε την 43χρονη φαρμακοποιό, αλλά εκείνη δεν απαντούσε στις κλήσεις. Τότε δέχτηκε στο κινητό της ένα γραπτό μήνυμα-SMS από την 43χρονη, το οποίο έγραφε “Είμαι καλά. Είμαστε μαζί με τον σύζυγό μου στον μηχανικό. Ψάχνουμε σπίτι. Μην ανησυχείς”.

Αυτό το μήνυμα προβλημάτισε την υπάλληλο, καθώς γνώριζε πώς έγραφε τα μηνύματά της η 43χρονη. Επίσης η φαρμακοποιός όταν επικοινωνούσε μαζί της, της έστελνε μηνύματα σε εφαρμογή κινητού και όχι με SMS. Αφού πέρασαν αρκετές ώρες μαζί με τους συγγενείς της 43χρονης, κάλεσαν την Αστυνομία.

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην 43χρονη φαρμακοποιό

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε από στραγγαλισμό.  Εκτός από τα σημάδια που βρέθηκαν στον λαιμό της, διαπιστώθηκε και κάταγμα του υοειδούς οστού. Ο δράστης δηλαδή έπνιξε το θύμα με τα ίδια του τα χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο συζυγοκτόνος είπε στους αστυνομικούς, περιγράφοντας πώς οδηγήθηκε στο έγκλημα: “Χθες μου ανακοίνωσε ότι θέλει να χωρίσουμε. Την σκότωσα, γιατί φοβόμουν ότι δεν θα με άφηνε να βλέπω τα παιδιά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο 55χρονος άντρας που εργάζεται σε εισπρακτική εταιρεία φέρεται να πήγε στο φαρμακείο της συζύγου του και μετά από έντονη διαφωνία, την στραγγάλισε. Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες στα χέρια και το λαιμό του.  Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος και σύμφωνα με τους γιατρούς «είναι εκτός κινδύνου».

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα στο φαρμακείο της εν διαστάσει συζύγου του. Την οδήγησε με την βία στο κουζινάκι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του φαρμακείου και εκεί την σκότωσε. Στο κουζινάκι υπάρχει και ένα κρεβάτι που χρησιμοποιούσε η γυναίκα για να ξεκουράζεται στις εφημερίες. Σε αυτό το κρεβάτι την βρήκαν νεκρή οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο.

Όπως έγραψε από την πρώτη στιγμή το enikos.gr, το κίνητρο του φονικού είναι ότι η 43χρονη του είχε ζητήσει να χωρίσουν, κάτι που δεν έβρισκε σύμφωνο τον 55χρονο άνδρα και αντιδρούσε έντονα. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για παθολογική ζήλια του 55χρονου, ενώ το περιβάλλον του ζευγαριού αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα.

Δράστης και θύμα είχαν βγει μαζί για να συζητήσουν, πιθανότατα τις λεπτομέρειες του διαζυγίου. Η 43χρονη ήθελε να του ζητήσει να προχωρήσουν τις διαδικασίες. Γύρισαν μαζί στο φαρμακείο, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, ενώ το φαρμακείο ήταν κλειστό.

Ο 55χρονος σκότωσε την άτυχη γυναίκα στην κουζίνα, προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο. Στη συνέχεια, πήρε το άψυχο σώμα της και το μετέφερε στο κρεβάτι.

Μετά, προσπάθησε να δώσει τέλος και στη δική του ζωή, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να αυτοτραυματιστεί. Έκοψε τις φλέβες του και στη συνέχεια κάλεσε στην αστυνομία. “Έκανα κακό στην γυναίκα μου και τραυματίστηκα και ο ίδιος. Πεθαίνω” είπε στον αστυνομικό στο τηλέφωνο.

Ο αστυνομικός προσπαθούσε να τον κρατήσει ήρεμο μέχρι να φτάσουν οι συνάδελφοί του στο σημείο, καθώς ο 55χρονος είχε πανικοβληθεί από την μεγάλη ποσότητα αίματος.  Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι “τον πρόλαβαν στο τσακ ζωντανό λόγω της μεγάλης αιμορραγίας”.

Καβάλα

Έκλεισε το φαρμακείο για να συναντήσει τον 55χρονο

«Χθες το μεσημέρι έκλεισε η γυναίκα το φαρμακείο και έκτοτε δεν ξανάνοιξε… Δεν την ξαναείδαμε…«, περιγράφει συγκλονισμένος στο GRTimes, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πηγών Νέστου, Δημήτρης Λεπίδας.

Σημείωσε πως κανείς δεν είχε αντιληφθεί τί συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες, καθώς δεν υπήρξε στο παρελθόν κάποιο δικαίωμα από το ζευγάρι. «Είχε στήσει ένα μικρό χώρο μέσα στο φαρμακείο για να ξεκουράζεται μέχρι το απόγευμα που θα ξαναάνοιγε. Εκεί τη βρήκαν…», περιγράφει σοκαρισμένος ο κ. Λεπίδας.

Δείτε βίντεο από το σημείο του CENTERTV:

“Ήταν μια κυρία” λένε οι συγχωριανοί – “Είχε σώσει ζωές – Κτήνος που την σκότωσε”

“Το μόνο που έχουμε να πούμε σαν χωριό είναι ότι δεν περιμέναμε να γίνει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα από τον ίδιο τον σύζυγό της. Ήταν μια επαγγελματίας, μια κυρία, που ήταν σε όλα άψογη και σαν γυναίκα και σαν επαγγελματίας. Αν σαν ανδρόγυνο είχαν κάποιο πρόβλημα, δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες. Είμαστε μια μικρή κοινωνία, δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Εξυπηρετούσε όλο το χωριό η γυναίκα, ηλικιωμένους, να μεσολαβήσει για να έρθει ασθενοφόρο ή γιατρός, ότι χρειαζόμαστε… Δεν περιγράφεται. Ούτε μία στις χίλιες δεν το περιμέναμε” δήλωσε συγχωριανός του ζευγαριού.

“Είχε χώρο στον φαρμακείο ξεχωριστό και λειτουργούσε σαν γκαρσονιέρα και μάλλον εκεί έγινε το σκηνικό. Κρίμα για αυτό το κορίτσι που εξυπηρετούσε όλους τους ηλικιωμένους, έχει σώσει ζωές. Και εμένα με έχει σώσει η κοπέλα που σκότωσε αυτό το κτήνος” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το proininews.gr, ο 55χρονος ήταν βραβευμένος αθλητής του στίβου. Συγκεκριμένα, τοπικός σύλλογος στο χωριό Πηγές Νέστου- Καβάλας είχε βραβεύσει τον δράστη το 2018, καθώς ήταν δεύτερος πανελληνιονίκης/βετεράνος στα 400 μέτρα με εμπόδια.

Το συγκλονιστικό «αντίο» της υπαλλήλου της φαρμακοποιού

«Το φαρμακείο στις Πηγές βάφτηκε κόκκινο …Τα παιδιά σου είναι και δικά μου παιδιά». Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια αποχαιρετά η υπάλληλος του φαρμακείου την 43χρονη γυναίκας από την Καβάλα, που δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον άντρα.

Η ανάρτησή της στα social media σκορπίζει συγκίνηση. «Γιατί; Σε μια στιγμή να τελειώνουν όλα… Γιατί τόσος πόνος; Τα παιδάκια σου ακριβώς ίδια ηλικία με τα δικά μου. Ποιος να τα εξηγήσει το γιατί; Δεν υπάρχει. Μόνο πόνος. Τόσος πόνος. Καλό παράδεισο Αίντα!!! Δεν πιστεύω αυτό που γράφω», λέει στην ανάρτηση της η υπάλληλος της αδικοχαμένης γυναίκας και συνεχίζοντας τονίζει «Το φαρμακείο στις Πηγές βάφτηκε κόκκινο …Τα παιδιά σου είναι και δικά μου παιδιά. Είναι τα παιδιά όλων μας που δεν έπρεπε να ορφανέψουν . ΤΌΣΟ ΆΔΙΚΑ. Καλό ταξίδι αγαπημένη …».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ