Γώγος: Η εκτίμηση για την άνοδο στα κρούσματα

Μία πρόβλεψη για τα κρούσματα και την Όμικρον έκανε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, “ακόμα βρισκόμαστε στη φάση συλλογής δεδομένων για την Όμικρον, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της είναι ταχύτατη και ότι η τρίτη δόση του εμβολίου μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι”.

“Βλέπετε παντού τα ιλιγγιώδη κρούσματα με αυτή τη μετάλλαξη. Στη Γαλλία είδαμε 200.000, στη χώρα μας από τα 9.000 στα 28.000. Η μεταδοτικότητα είναι δεδομένη. Χρειάζονται επιπλέον μέτρα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας γενικότερα” σημείωσε.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσαμε να δούμε και εμείς 100.000 κρούσματα την ημέρα, απάντησε “αυτό και αν είναι ιλλιγιώδες. Τίποτε δεν αποκλείεται. Διαψεύστηκαν και αυτοί που ήταν επιθετικοί με τα νούμερα”. Όπως τόνισε δεν αποκλείεται τα κρούσματα να διπλασιαστούν ή και να τριπλασιαστούν.

Προέβλεψε δε πως τόσο η κλιμάκωση όσο και η αποκλιμάκωση αυτού του κύματος της πανδημίας θα είναι σύντομες και θα διαρκέσουν 1-2 μήνες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ