Βασίλης Πορφυράκης: Μου επιτέθηκαν επτά μαντράχαλοι με μαχαίρια

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Βασίλης Πορφυράκης, μιλώντας στην εφημερίδα Espresso.

Ο τραγουδιστής που έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο X-Factor αναφέρθηκε στην απώλεια της μητέρας του και στην περιπέτεια που είχε στην Βραζιλία πριν μερικά χρόνια.

«Οι δυσκολίες στη ζωή μου άρχισαν μετά τα 18 μου, όταν αρρώστησε η μητέρα μου με καρκίνο. Έχω τρία μικρότερα αδέλφια, δύο αγόρια κι ένα κορίτσι, ο μικρός είναι τώρα 17 χρονών, ο μεσαίος 20 και η μεγάλη 24, οπότε έχουν πάρει πια τον δρόμο τους. Όταν όμως χάθηκε η μάνα μας, πριν από 14 χρόνια, ήταν πολύ μικρά και αποφάσισα να γίνω εγώ ο κηδεμόνας τους. Δεν φοβήθηκα να αναλάβω ευθύνες μεγαλύτερου.

Πολλές φορές, όταν έρχεται στη ζωή μας μια κομβική στιγμή, εμφανίζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά που στα σταθερά μας βήματα δεν τα βλέπουμε. Έρχονται εκεί που χρειάζεται για να σου δώσουν το κάτι παραπάνω. Εγώ λοιπόν, όταν αρρώστησε η μάνα μου, της είπα: “Μάνα, εγώ για όλα, μη σε ανησυχεί τίποτα”. Ήταν στόχος ζωής και χαίρομαι πολύ που κατάφερα να τον πετύχω, έχοντας πάντα δίπλα μου τη γιαγιά, μητέρα της μητέρας μου, η οποία υποστήριζε τα αδέλφια μου, δίνοντας και σε μένα δυνατότητα να ασχολούμαι παράλληλα με τη μουσική» συνεχίζει.

«Όποια ηλικία κι αν έχεις, όταν χάνεις τη μητέρα σου, θα πονέσεις με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα στα 38 της, που έφυγε η δικιά μου, δεν βρίσκεις εύκολα απαντήσεις. Εγώ όμως είχα την πίστη μου και βρήκα εκεί όλες τις απαντήσεις που χρειαζόμουν για να προχωρήσω.

Η πίστη είναι κινητήριος δύναμη για μένα. Δεν ήταν πάντα. Ήρθε μέσα απ’ αυτό το βίωμα, όταν είδα έναν σταυρό στο κεφάλι της μητέρας μου λίγο πριν πεθάνει. “Βασίλη, εγώ θα φύγω” μου είπε. “Τι εννοείς, βρε μάνα; Εδώ κάνουμε τόση δουλειά και μου λες θα φύγεις;” αντέδρασα εγώ. “Το είδα στον ύπνο μου” μου εξήγησε τότε εκείνη. Της είχαν πέσει τα μαλλιά μετά τις χημειοθεραπείες και, όταν άρχισαν να ξαναβγαίνουν ένα γκρι ανοιχτό χνούδι κάλυψε όλο το κεφάλι της, εκτός από ένα σημείο στο πίσω μέρος.

Εκεί το χνούδι βγήκε μαύρο, σε σχήμα σταυρού! Έπειτα από 40 μέρες πέθανε. Είναι άγγελος η μάνα μου, άγγελος κανονικός, που αισθάνομαι να προστατεύει εμένα και τ’ αδέλφια μου» περιγράφει και συγκλονίζει ο Βασίλης.

Μάλιστα, ο άγγελός του φαίνεται πως τον προστάτευσε μια μέρα που κινδύνευσε η ζωή του στη μακρινή Βραζιλία, όπου βρέθηκε πριν από μερικά χρόνια. «Είχα πάει στην πόλη Νατάλ, στον Αμαζόνιο, όπου επισκέφθηκα μια Ελληνίδα φίλη μου, παντρεμένη εκεί. Ένα βράδυ μού επιτέθηκαν με εφτά μαχαίρια μέσα σε μαγαζί και μου έκλεψαν τον σταυρό της μάνας μου, που φορούσα πάντα μετά τον θάνατό της.

Εμφανίστηκε αρχικά ένα παιδάκι, που δεν ήταν πάνω από 13 χρονών, μου έκλεψε τον σταυρό και, όταν πήγα να το κυνηγήσω, βγήκαν μπροστά εφτά μαντράχαλοι με μαχαίρια. Αισθάνθηκα για πρώτη φορά ότι απειλήθηκε η ζωή μου σοβαρά.

Ευτυχώς μπήκε μπροστά ο άντρας της φίλης μου, ο οποίος τους μίλησε στα βραζιλιάνικα, εξηγώντας ότι είμαι φίλος ντόπιου και κάπως έτσι γλίτωσα. Τον σταυρό βέβαια δεν κατάφερα ούτε να πληρώσω για να τον πάρω πίσω. Σκέφτηκα λοιπόν ότι η μάνα μου από εκεί ψηλά κάπως έβαλε το χεράκι της και σώθηκα» αναφέρει συγκινημένος ο τραγουδιστής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ