Γνωστός ηθοποιός στη συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική – Ποδοσφαιριστής έπεσε θύμα του κυκλώματος

Ηθοποιός που συμμετείχε σε αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές είναι μεταξύ των μελών της συμμορίας που έκλεβαν αυτοκίνητα στην Αττική. Η σπείρα εξαρθρώθηκε ύστερα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Μενίδι, Λιόσια, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Βύρωνας και Ηλιούπολη) αλλά και στην Κρήτη, κατά την οποία συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι δράστες είχαν κλέψει τουλάχιστον 40 αυτοκίνητα, αποκομίζοντας παράνομο κέρδος που εκτιμάται ότι φτάνει τις 980.000 ευρώ.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο ηθοποιός, ο οποίος φέρεται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Ανάμεσα στα θύματα του κυκλώματος είναι και ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής με καριέρα στο εξωτερικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αρχηγικά μέλη της οργάνωσης είναι δύο αδέλφια. Ο ένας διατηρεί ένα φανοποιείο-συνεργείο στα Άνω Λιόσια, όπου φαίνεται πως κατέληγαν όλα τα κομμάτια, όταν αποσυναρμολογούσαν τα κλεμμένα οχήματα. Ο αδελφός του διατηρεί επιχείρηση στη Μεταμόρφωση, όπου πραγματοποιούσε ταξινομήσεις αυτοκινήτων. Τα μέλη της σπείρας φαίνεται πως έκαναν τις κλοπές με βάση τα ταξινομημένα οχήματα και δεν χτυπούσαν τυχαίους στόχους. Αφού έκλεβαν τα αυτοκίνητα, τους τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες από χώρες του εξωτερικού. Όσα δεν πωλούσαν, έπαιρναν τα εξαρτήματά τους στα δύο διαλυτήρια που διατηρούσε η σπείρα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Σε βίντεο που μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr καταγράφεται η στιγμή που μέλος της συμμορίας βολιδοσκοπεί ένα γκαράζ, προκειμένου να κλέψει όχημα.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που είχε επιδοθεί σε μπαράζ κλοπών αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είχαν κλέψει 40 αυτοκίνητα και αποκόμισαν κέρδος ύψους 980.000 ευρώ.

Το πρωί της Τρίτης, 12 Μαρτίου στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, κατά την οποία συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 2 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε σπείρα με συγκεκριμένη δομή, η οποία προέβαινε σε κλοπές οχημάτων και μοτοσυκλετών με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi), με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Οι ρόλοι των μελών

Για την επίτευξη του σκοπού τους, τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, και συγκεκριμένα:

Χαρακτηριστικό της μεθοδικότητάς τους είναι ότι δεν διέπρατταν ευκαιριακές κλοπές, αλλά αφαιρούσαν οχήματα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα κάθε φορά με οχήματα που είχαν μόλις ταξινομήσει.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Για την υπόθεση είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες και σε προγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα σε εμπορευματοκιβώτια εταιρείας του αρχηγικού μέλους καθώς και σε διαλυτήριο αυτοκινήτων μέλους της οργάνωσης, κατά τις οποίες –μεταξύ άλλων- είχαν βρεθεί και κατασχεθεί:

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 40 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων και 2 κλοπών μοτοσυκλετών, ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 980.000 ευρώ.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

 

Exit mobile version