Γλυκά Νερά – Παπαϊωαννίδης: Επιλογή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η παραίτηση του δεύτερου συνηγόρου

Για την παραίτηση του Βασίλη Σπύρου από συνήγορος του 33χρονου πιλότου, Μπάμπη Αναγνώστοπουλου, μίλησε μεταξύ άλλων ο άλλος δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. Όπως είπε, “δεν μπορώ να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο γι’ αυτό. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι επιλογή του εντολέα μου όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι. Έτσι κι αλλιώς στο κομμάτι της ανακρίσεως έχει γίνει σαφές όλες αυτές τις ημέρες ότι το χειρίζομαι αποκλειστικά εγώ. Τώρα κάτι άλλο που να έχει προκύψει, δεν μπορώ να σας πω εγώ. Προφανώς και είναι εντολή του 33χρονου για να φύγει ο κ. Σπύρου, δεν μπορεί να είναι εντολή δική μου, σε καμία περίπτωση”.

Σε ερώτηση για το εάν ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και αν κάτι τέτοιο σχετίζεται με την παραίτηση του κ. Σπύρου, ο κ. Παπαϊωαννίδης απάντησε ότι “το έχουμε πει εδώ και αρκετές ημέρες γιατί είναι μία πράξη την οποία θα την είχαμε κάνει. Εδώ και τρεις ημέρες δεν έχουμε κάνει την οποιαδήποτε ενέργεια. Οπότε αυτομάτως στο τελικό στάδιο που είμαστε τώρα σε επίπεδο απολογίας και ανακριτή δεν το έχουμε κάνει και δεν είναι αυτή η βλέψη μας. Σε καμία περίπτωση”.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε χθες με τον 33χρονο, ο δικηγόρος του είπε ότι “συζητήσαμε τις λεπτομέρειες επί της ουσίας. Είναι έτοιμος να διαφωτίσει όλη την υπόθεση, το τι έγινε εκείνη την τραγική νύχτα και πώς εξελίχθηκαν τα περιστατικά. Τα πραγματικά περιστατικά θα περιγραφούν από τον εντολέα μου και οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να κρίνουν”.

Σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε ότι “εξαρχής ήταν από κοινού με τον συνάδελφο η μέριμνα για το παιδί και ήταν ιδιαίτερη προσοχή που είχαμε και οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης- πλέον εγώ- όσον αφορά και στη διασφάλιση του ίδιου με τις οποιεσδήποτε συνθήκες γιατί αυτή είναι και η βούληση του εντολέως μου. Ο 33χρονος επιθυμεί το καλύτερο για το παιδί. Και για τις δύο οικογένειες να είναι μαζί και ο,τιδήποτε μπορεί να βοηθήσει ως προς αυτό, είναι στη διάθεση της Εισαγγελίας πλέον προκειμένου να το συνεισφέρει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ