Γλυφάδα: Η στιγμή της σύλληψης του «τραπεζίτη» για ξέπλυμα 250 εκατ. από εμπόριο ναρκωτικών – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Καρέ καρέ η σύλληψη του 52χρονου «τραπεζίτη» στη Γλυφάδα. Τον 52χρονο συνέλαβαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, σε ειδική επιχείρηση που πραγματοποίησαν, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εμπόριο ναρκωτικών.

Γλυφάδα: Εταιρεία real estate είχε ο «τραπεζίτης» που συνελήφθη για ξέπλυμα 250 εκατ. από εμπόριο ναρκωτικών

Υπενθυμίζεται ότι ο «τραπεζίτης», που διαμένει μόνιμα το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Γλυφάδα, διατηρούσε μια εταιρεία real estate στα νότια προάστια της Αθήνας και φέρεται να έκανε ξέπλυμα 250 εκατ. ευρώ για τα καρτέλ της κοκαΐνης.

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της σύλληψής του, μετέδωσε το MEGA. Οι αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής του έστησαν ενέδρα, όντας ντυμένοι με κίτρινα γιλέκα προκειμένου να παραπέμπουν σε καθαριστές του δήμου.

ΣΔΟΕ: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά – «Ξέπλυνε» 250 εκατ. ευρώ σε 10 μήνες

ΣΔΟΕ ναρκωτικά

Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο της επιχείρησης για την σύλληψη του 52χρονου «τραπεζίτη», ο οποίος εκείνη την ώρα κινείτο με μηχανάκι. Όταν φτάνει σε ένα πάρκο, οι άνδρες με τα γιλέκα τον ακινητοποιούν ενώ στο σημείο σπεύδουν άλλοι τρεις συνάδελφοί τους. Ο 52χρονος δείχνει να προσπαθεί να αντισταθεί.

Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ. Αττικής με τις αντίστοιχες ολλανδικές αρχές.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλα χρηματικά ποσά σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με την χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών. Υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περίπου 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Οι ολλανδικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του αλλά εκείνος αρνείται. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και ένα κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ