Γκλέτσος: Ήμουν μπροστά σε δύο περιστατικά λεκτικής βίας σε συναδέλφους μου και παρενέβην – ΒΙΝΤΕΟ

Για τα περιστατικά λεκτικής ή και σωματικής βίας καθώς και για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου που καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες από ηθοποιούς μίλησε ο Απόστολος Γκλέτσος στην πρωινή εκπομπή του Mega.

“Το ακούγαμε αυτό, όταν μπήκε στη δική μας συντεχνία, μουδιάσαμε όλοι λίγο, έχουμε μια αμηχανία. Θα ήθελα να είναι ψέμα, θα ήθελα να είναι κακό όνειρο και να μην έχει συμβεί. Δεν είχα υπόψιν μου κάτι, ειλικρινά δεν είχα κάτι υπόψιν μου. Από εκεί και πέρα, δικαίως πιστεύω αυτό το πράγμα βγήκε, και καλά έκανε και βγήκε γιατί πρέπει να σταματήσει και ο μόνος τρόπος να σταματήσει είναι να ειπωθεί. Όχι γιατί κάποιοι θα τιμωρηθούν γιατί η τιμωρία έχει να κάνει με το κοινωνικό θέμα, δεν νομίζω να πάμε σε δικαστήρια, αλλά η κοινωνική κατακραυγή θα είναι τέτοια όπου για κάποιο καιρό, για αρκετό καιρό αυτά τα φαινόμενα θα σταματήσουν κι αυτό είναι σωστό. Αυτό είναι το ζητούμενο” υπογράμμισε ο ηθοποιός και συνέχισε:

“Σε όλους τους χώρους συμβαίνουν. Έχω βρεθεί και στον χώρο της πολιτικής. Λέγανε στην αρχαία Ελλάδα “αρχήν άνδρα δείκνυσι”, δηλαδή, ότι όποιος έχει την εξουσία δοκιμάζεται και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί τα κόμπλεξ που κουβαλάμε όλοι, όταν έχουμε εξουσία γίνονται έντονα θέλω και κάνοντας μια αναδρομή, λέω, μήπως -αναρωτήθηκα κι εγώ γιατί πέρασα κι εγώ χρόνια έχοντας εξουσία- μήπως πάτησα το πόδι μου εκεί στο όριο του θύτη, χωρίς να το καταλάβω. Μπορεί να έχει συμβεί κι αυτό. Γιατί ξέρετε, δεν είναι μόνο να μπεις σε έναν χώρο και να αρχίσεις να αγκαλιάζεις και να πιάνεις μία και να προσπαθείς να τη φιλάς. Σ’ εμάς γενικά παντού, αλλά και στον δικό μας χώρο ειδικότερα, υπάρχει μια λέξη με ειδικό βάρος τρόμου, που λέγεται “ανεργία”. Δεν χρειάζεται να τη βουτήξεις την άλλη να τη φιλήσεις. Και μόνο που θα αφήσεις ή από μόνη της αν σκεφτεί ότι μπορεί εσύ, λόγω της θέσης σου, να επηρεάσεις την επόμενη της δουλειά, όλο αυτό… Είναι πολύ παράξενα τα πράγματα και είναι λεπτές οι ισορροπίες”.

Όσο για το αν έχει πέσει στη δική του αντίληψη περιστατικά προσβλητικής συμπεριφοράς είπε: “Δύο φορές έπεσαν και ενήργησα δεόντως” και διευκρίνισε στη συνέχεια: “Αφορά τη συμπεριφορά δύο ανδρών που δεν είναι στη ζωή τώρα που άσκησαν βία λεκτική σε δύο συναδέλφους μου, κοπέλες, και παρενέβην, πάνω στη δουλειά”.

Για τη στοχοποίηση του χώρου, σημείωσε: “Ο χώρος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος και αυτή είναι και η γοητεία του, ότι δεν είναι αγγελικά πλασμένος, υπάρχει πολλή αμαρτία, αλλά υπάρχει αμαρτία και αμαρτία. Υπάρχει η γοητευτική αμαρτία και η αμαρτία που λες “δεν μου αρέσει”. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι ωραίο” υπογράμμισε και έστειλε το δικό του μήνυμα “να το πει όποτε μπορεί, όποτε βρει τη δύναμη και πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα να επενδύσουμε στην παιδεία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ