Γκάζι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των «ενοικιαζόμενων μπράβων»

Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο αποτυπώνεται καρέ καρέ η δράση των 8 μπράβων που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας στο Γκάζι.

Η ομάδα των «ενοικιαζόμενων μπράβων» εμπλέκεται σε ξυλοδαρμούς θαμώνων νυχτερινών μαγαζιών αλλά και σε επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Τα 70 δευτερόλεπτα του τρόμου

Οι «ενοικιαζόμενοι μπράβοι» μπαίνουν μέσα σε μπαρ στο Γκάζι και ξυλοκοπούν ανηλεώς με κλοτσιές και μπουνιές πελάτες του καταστήματος. Τους απειλούν και τους ρίχνουν στο πάτωμα. Ένας από την ομάδα κρούσης σημαδεύει με όπλο προς τα κεφάλια τους. Ένα από τα θύματα είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν στο μπαρ και διασκέδαζε με την παρέα του. Εκείνος ήταν που κάλεσε την Άμεση Δράση.
Αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό των 4 ατόμων που κατέληξαν με κατάγματα σε όλο το σώμα στο νοσοκομείο, στάθηκε το γεγονός ότι ένας από αυτούς ακούμπησε  έναν σερβιτόρο του καταστήματος κατά λάθος.
Με το που έφτασαν οι αστυνομικοί κάποιοι εκ των δραστών έφυγαν από παράθυρο που οδηγεί σε ακάλυπτο χώρο δίπλα από το μπαρ, ενώ άλλοι κρύφτηκαν ακόμα και στις τουαλέτες.
Η συμμορία των ενοικιαζόμενων μπράβων που πωλούσαν προστασία είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών στο Γκάζι. Όλοι τους ήταν γνώριμοι των Αρχών για εκβιασμούς, σωματικές βλάβες, ενδοοικογενειακή βία, ναρκωτικά, σωματεμπορία ανηλίκων ακόμα και για επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κάποια από τα μέλη της συμμορίας είχαν εμπλοκή και στο πρόσφατο επεισόδιο με πυροβολισμούς που έγινε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Απόλλων Ποντίων Ασπροπύργου Μανδραϊκός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ