Μία σύλληψη για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

Μία σύλληψη για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να συνελήφθη ένας εκ των δύο Αλβανών που εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό κατά το οποίο τραυματίστηκαν οι τρεις Κρητικοί το πρωί του Σαββάτου 16/12.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της υποδιεύθυνσης δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για τον πιστολέρο, αλλά για το άτομο που ήταν μαζί του.

Το νέο βίντεο ντοκουμέντο  από το Γκάζι

Σε νέο βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ φαίνεται το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.  Από την πρώτη επικοινωνία των τραυματιών με τους αστυνομικούς, φαίνεται να προκύπτει πως δέχτηκαν την επίθεση για ασήμαντη αφορμή. Όπως είπαν, δεν γνωρίζουν τους δράστες, δεν είχαν κάποιο προηγούμενο μαζί τους και εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην περιοχή για ένα τελευταίο ποτό ώστε να περάσει η ώρα όπως είπαν, μέχρι να πάνε στο αεροδρόμιο.

Το τζιπ πέρασε από το σημείο και φέρεται να τους έβρεξε. Ένα από τα παιδιά φώναξε «ε, μας έβρεξες!»  κι εκείνοι θεώρησαν ότι ήταν λόγος για να σταματήσουν στη μέση του δρόμου, να επιτεθούν στους νεαρούς και να βγάλουν τα όπλα.

«Ήθελε να σκοτώσει, ούτε καν έπαιξε δηλαδή να τραυματίσει. Να παίξει έστω στο πόδι, πήγε στο κεφάλι κατευθείαν. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν εκεί. Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά», λέει ένα μέλος της παρέας των Κρητικών.

Ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις στιγμές της φρίκης που βίωσε. «Εμείς διασκεδάζαμε όμορφα και ωραία, εκεί στο συμβάν μαζευόμασταν να φύγουμε γιατί πετούσαμε το πρωί, εκείνη τη στιγμή το ένα από τα παιδιά είπε μία φωνή ένα “ε”, αλλά δεν ήταν προς το μέρος τους. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή περνούσαν αυτοί με το αυτοκίνητο και νόμιζαν αυτοί ότι φώναξε σε αυτούς και κατέβηκαν αυτοί από το αυτοκίνητο, πήγανε προς την μεριά αυτού του παιδιού. Τους είπε το παιδί “δεν αναφέρθηκε σε εσάς, όλα καλά”. Μετά πήγανε ο… με τον… πιο κοντά σε αυτούς. Εκεί μετά δεν ξέρω αν ειπώθηκε κάτι, ο ένας από τους δύο χτύπησε τον… και μετά οι άλλοι δύο του… επιτέθηκαν και μετά έβγαλε το πιστόλι και άρχισε και πυροβολούσε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ