Γιώργος Τράγκας: «Ήμασταν οι πρόθυμοι ηλίθιοι» λέει ο συνεργάτης που δεσμεύτηκε η περιουσία του

Ως «πρόθυμο ηλίθιο» χαρακτηρίζει τον εαυτό του, συνεργάτης του Γιώργου Τράγκα, του οποίου η περιουσία φέρεται να έχει δεσμευθεί.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα με καθημερινές εξελίξεις. Χθες έγινε γνωστή η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του, Μαρίας Καρρά και δύο συνεργατών του, τη στιγμή που γίνονται έρευνες για μαύρο χρήμα.

Σήμερα, ο ένας εκ των δύο συνεργατών του που φέρεται να δεσμεύθηκε και η δική του περιουσία, μίλησε στην εκπομπή «Tlive» στον Alpha υποστηρίζοντας: «Δεν γνωρίζω τίποτα για δέσμευση περιουσιακών μου στοιχείων. Δεν έχω καθόλου περιουσία, είμαι συνταξιούχος. Το μόνο που έχω είναι η σύνταξή μου. Δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, ούτε μαντίλι να κλάψω».

«Εκείνος με πίεζε»

Όσο για την επαγγελματική σχέση του με τον Γιώργο Τράγκα, υποστήριξε: «Είχα συνεργαστεί με τον Γιώργο Τράγκα κατά το παρελθόν. Ήμουν διευθύνων σύμβουλος στις επιχειρήσεις του. Μάλιστα, είχα καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης, επειδή αυτές οι επιχειρήσεις είχαν πτωχεύσει για χρέη στο δημόσιο. Δεν είχα καμία πρόθεση να συμμετέχω σε διοικητικά συμβούλια και τέτοια. Εκείνος με πίεζε, για να μπορέσει να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια. Μπλεχτήκαμε και την πατήσαμε, γιατί ήμασταν οι πρόθυμοι ηλίθιοι. Πρέπει να είμαι και ο μόνος που έχει καταδικαστεί από τις επιχειρήσεις Τράγκα».

«Όσοι συνεργαζόμασταν με τον Γιώργο Τράγκα δεν γνωρίζαμε ότι έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη περιουσία. Γνωρίζω ότι είχε πάρει αρκετά χρήματα από τις αγοραπωλησίες καναλιών στις οποίες συμμετείχε, αλλά και από τις μετεγγραφές που έκανε στα ραδιόφωνα» πρόσθεσε, για να καταλήξει: «Σε καμία περίπτωση δεν γνώριζα ότι είχε έναν τέτοιο πακτωλό χρημάτων».

Δέσμευση περιουσίας της συζύγου και δύο συνεργατών

Ύστερα από τη δέσμευση της περιουσίας δύο συνεργατών του Γιώργου Τράγκα, δεσμεύεται και η περιουσία της συζύγου του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, και ξεκινά μια παράλληλη έρευνα και για τα δικά της οικονομικά της στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος δέσμευσε, συνολικά την περιουσία της συζύγου του Γιώργου Τράγκα και θα γίνει έρευνα και για το πόθεν έσχες της και αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις που έχει υποβάλει

Η δέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά δεν αφορά τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα. Πρόκειται δηλαδή για την ατομική περιουσία της συζύγου του.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων δύο ακόμη προσώπων, που εμφανίζονταν σε εταιρείες του Γιώργου Τράγκα, έχει προχωρήσει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με βάση το 60ελιδο πόρισμα της. Η Οικονομική Εισαγγελία υπό τον εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη προχωρά σε εκτεταμένη έρευνα για να διαπιστωθεί, ποια πρόσωπα από το οικογενειακό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα εμπλέκονται στα διερευνώμενα αδικήματα, που είναι: Ξέπλυμα, εκβίαση και φοροδιαφυγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ