Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Θλίψη και συγκίνηση στην κηδεία του ηθοποιού και σκηνοθέτη – ΦΩΤΟ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης είπαν συγγενείς και φίλοι σήμερα (20/12) το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 85 ετών το Σάββατο (16/12).

Πλήθος κόσμου παρέστη στην κηδεία, προκειμένου να πει το ύστατο χαίρε στον μεγάλο θεατράνθρωπο. Μεταξύ αυτών: ο Νίκος Καβουκίδης και η Μαρία Καβουκίδου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Άννα Φόνσου, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Δημήτρης Τζουμάκης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Οδυσσέας Σταμούλης, ο Ισίδωρος Σταμούλης, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

Σε ανάρτησή της για την κηδεία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, η Μαρία Καβουκίδου είχε απευθύνει έκκληση αντί στεφάνων να υπάρξει ενίσχυση στο “Σπίτι του Ηθοποιού” και το Τ.Α.Σ.Ε.Η.: «Θερμή παράκληση αντί στεφάνων στη μνήμη του ενισχύουμε το “Σπίτι του ηθοποιού” και το Τ.Α.Σ.Ε.Η.».

Παρ’ όλα αυτά αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες και τα σωματεία που θέλησαν να στείλουν στεφάνια στην μνήμη του μεγάλου ηθοποιού. Ανάμεσά τους, η Κάτια Δανδουλάκη και το “Σωματείο Τεχνικών Θεάτρου”.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της υποκριτικής στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 στον θίασο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Είχε διατελέσει καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Θεάτρου. Είχε κερδίσει το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Από το 1974 έως και το 1986 υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, και Αντιπρόεδρος ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Αθηνά Μιχαλακοπούλου, και είχαν αποκτήσει δύο κόρες, την Ιωάννα και την Ελένη. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω», είχε μιλήσει, μεταξύ άλλων, και για την σύζυγό του. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είχε αναφέρει ότι: «Η σύζυγός μου εγκατέλειψε την καριέρα της. Έπαιζε με τον Αλεξανδράκη στο “Έγκλημα και Τιμωρία”. Ήταν μια θυσία, θα την πω εγώ, γιατί τέτοια ήταν, για να προχωρήσω εγώ και να ασχοληθεί εκείνη με τα παιδιά. Κακώς γιατί έπρεπε να κοιτάξει και εκείνη και την δική της πορεία. Αλλά προτίμησε την οικογένεια και τα παιδιά».

Για το πώς ήταν ως πατέρας στις δύο κόρες που απέκτησε το ζευγάρι είχε πει: «Δεν έπαιζα το παιχνίδι του πατέρα, με τον χάρακα και την αυστηρότητα. Με συζήτηση και συνεννόηση και στα πιο απλά πράγματα. Ήμουν δίπλα τους, νομίζω ότι η σχέση με της κόρες μου είναι πολύ καλή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ