Γιώργος Λυγγερίδης: Το όνομα του αστυνομικού που σκοτώθηκε στου Ρέντη, θα δοθεί σε πάρκο της Θεσσαλονίκης

Το όνομα του 31χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη, που έχασε τη ζωή του στις 27 Δεκεμβρίου 2023, μετά τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, πρόκειται να δώσει σε πάρκο στην περιοχή της Χαριλάου ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, υπηρετούσε στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, στις 7 Δεκεμβρίου, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από χούλιγκανς και είχε τραυματιστεί σοβαρά, με αποτέλεσμα, αρχικά, να χρειαστεί ακρωτηριασμός. Επί 20 ημέρες έδινε μάχη στη ΜΕΘ, ωστόσο δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες μετά την κηδεία του στη Θεσσαλονίκη, είχε καταθέσει αίτημα στον δήμο Θεσσαλονίκης για τη μετονομασία οδού σε Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη προς τιμή του.

Το αίτημα της Ένωση Αστυνομικών εξέτασε η Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών του δήμου και πρότεινε την ονομασία του πάρκου που βρίσκεται επί της οδού Γιάννη Αγγέλου μεταξύ των οδών Αλκαμένους και Νικάνορος, κοντά και στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου, σε «Πάρκο Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη», σύμφωνα με τη voria.gr.

Το θέμα της ονομασίας του πάρκου θα συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τετάρτη. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα παραπεμφθεί στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου βρίσκεται το πάρκο, προκειμένου να την εγκρίνει. Σημειώνεται ότι επειδή πρόκειται για ονομασία χώρου και όχι για μετονομασία δεν χρειάζεται η εν λόγω απόφαση να πάρει στη συνέχεια και την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Να σημειωθεί ότι και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας έκανε πρόταση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το Στρατόπεδο της ΥΑΤ να λάβει το όνομα του Γιώργου Λυγγερίδη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ