Γιατροί του Κόσμου: «Δεν μας νοιάζει» – Η νέα καμπάνια για το δικαίωμα στην φροντίδα της υγείας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας (Παρασκευή 7 Απριλίου) οι «Γιατροί του Κόσμου» στην νέα τους καμπάνια έχουν στόχο να αναδείξουν το ζήτημα της δυσκολίας στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

«Δεν μας νοιάζει η εμφάνισή τους, η θρησκεία τους, η καταγωγή τους. Αν βρίσκονται εδώ ή στην άλλη άκρη του κόσμου, δεν μας νοιάζει. Αυτό που μας νοιάζει είναι η υγεία τους», τονίζουν οι «Γιατροί του Κόσμου» στην νέα τους καμπάνια.

Γιατροί του Κόσμου

«Η καμπάνια ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ έχει στόχο να επισημάνει στο ευρύ κοινό τις αξίες της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού δίχως διακρίσεις. Με κεντρικό μήνυμα “Αυτό που μας νοιάζει είναι η υγεία τους”, οι Γιατροί του Κόσμου τονίζουν πως η Υγεία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση.

Η προάσπιση και η διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας, αποτελεί την κινητήρια αρχή των Γιατρών του Κόσμου από την έναρξη της λειτουργίας τους».

Καταληκτικά στην νέα ενημερωτική τους εκστρατεία οι «Γιατροί του Κόσμου» αναφέρουν: «Άστεγος, πρόσφυγας, ΛΟΑΤΚΙ+, σεξεργάτρια, χρήστης ναρκωτικών; ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Η καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου αναδεικνύει τις βασικότερες αξίες τους: αν είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ – αν βρίσκεσαι εδώ ή εκεί μακριά, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ – αν σου λένε ότι δίνεις άσχημη εικόνα στη πόλη, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Αυτό που μας νοιάζει είναι η Υγεία σου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ