Γιατί τα φίδια εμφανίζονται πλέον τόσο συχνά – Τι πρέπει να προσέχουμε

Ακόμη ένα περιστατικό με εντοπισμού φιδιού στη Μαγνησία καταγράφηκε με θύμα ένα 4χρονο κορίτσι. Πού οφείλεται η αύξηση της παρουσίας των φιδιών; Γιατί καταγράφονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά;  Ο εθελοντής της Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων, Στέλιος Γερωνυμάκης εξήγησε στο enikos.gr για ποιους λόγους εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα φίδια.

του Μίλτου Σακελλάρη

«Αρχικά, η αύξηση της θερμοκρασίας είναι ένας παράγοντας που οδηγεί τα φίδια στο να εμφανιστούν. Αυτό είναι πραγματικότητα, γιατί είχαμε και έναν περίεργο χειμώνα, ενώ μέχρι πριν από λίγες ημέρες έβρεχε. Καταλαβαίνουμε πως είναι ένας λόγος που βγαίνουν περισσότερα φίδια», μας είπε αρχικά.

Ακόμη ένας ιδιαίτερα… περίεργος λόγος που εμφανίζονται φίδια, κυρίως στον αστικό ιστό, είναι τα τριήμερα. Τι σημαίνει αυτό; Πολλά φίδια μεταφέρονται από ταξιδιώτες που πηγαίνουν… τριήμερο! «Το τελευταίο διάστημα είχαμε αρκετά τριήμερα και είχαμε μαζικές μεταφορές ακόμη και για τις εκλογές. Τα φίδια στα χωριά μπαίνουν μέσα στα αυτοκίνητα και μεταφέρονται στον αστικό ιστό. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που καταγράφονται περιστατικά με φίδια μέσα σε πόλεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στο enikos.gr ο κ. Γερωνυμάκης.

Τι έγινε στη Μαγνησία

Ένα φίδι, πιθανόν οχιά, δάγκωσε το απόγευμα της Τρίτης ένα κοριτσάκι, σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το κοριτσάκι ήταν στο κοιμητήριο του χωριού και έπαιζε, ενώ η γιαγιά του, που ήταν μαζί του, έκανε κάποιες εργασίες καθαρισμού.

Όταν το παιδί πήγε να πιάσει ένα φαράσι, το φίδι βγήκε μέσα από τα χόρτα και το τσίμπησε στο χέρι. Το κοριτσάκι ξέσπασε σε κλάματα, με τη γιαγιά να ειδοποιεί έντρομη τους γονείς του, που έσπευσαν στο σημείο και στη συνέχεια μετέφεραν το παιδί τους άμεσα στο Κ.Υ. Βελεστίνου. Εκεί ο γιατρός έκρινε ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, για πιο ολοκληρωμένη θεραπεία και αντιοφικό ορό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ