Γιατί όλοι προτιμούν τη στέβια αντί της ζάχαρης;

Γιατί όλοι προτιμούν τη στέβια αντί της ζάχαρης;

Η στέβια είναι ένα φυτό που προέρχεται από τη Νότια Αμερική. Είναι ίσως η πιο γνωστή ως πηγή φυσικών γλυκαντικών ουσιών.  Στην πραγματικότητα, οι ιθαγενείς της Νότιας Αμερικής χρησιμοποιούσαν τη στέβια ως γλυκαντική ουσία για εκατοντάδες χρόνια . Αλλά τα φύλλα της χρησιμοποιούνταν επίσης ως φάρμακο.

Η στέβια χρησιμοποιείται για την ενίσχυση απώλειας βάρους, για τη θεραπεία του διαβήτη, την υψηλή πίεση του αίματος και την καούρα. Για τη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος,  την πρόληψη της εγκυμοσύνης και για την αύξηση της αντοχής των συστολών των μυών της καρδιάς.

Είναι ασφαλής;

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει δώσει στη στέβια το χαρακτηρισμό GRAS («γενικά αναγνωρισμένη ως ασφαλής»), ενώ η EFSA έχει γνωμοδοτήσει δηλώνοντας ότι «δεν είναι καρκινογόνος, δεν είναι τοξική και δεν είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη αναπαραγωγή». Από τη στιγμή, λοιπόν, που είναι εγκεκριμένη από διεθνείς οργανισμούς, δεν υπάρχει κατά τεκμήριο λόγος να αμφισβητούμε την ασφάλειά της.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ