Γιάννης Σκαφτούρος: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση – Τον “γάζωσαν” με περισσότερες από 10 σφαίρες

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης αποδεικνύουν ότι οι δράστες ήταν αποφασισμένοι να εκτελέσουν τον Γιάννη Σκαφτούρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο ιατροδικαστής εντόπισε περισσότερες από δέκα σφαίρες από καλάσνικοφ στο σώμα του 53χρονου βαρυποινίτη. Ο θάνατός του προκλήθηκε από πολύ σοβαρές κακώσεις κεφαλής, θώρακος και κοιλιάς.

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για συμβόλαιο θανάτου και την έρευνα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας όταν τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του και άρχισαν να πυροβολούν. Μόλις βεβαιώθηκαν ότι ο στόχος τους είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, εξαφανίστηκαν.

Γιάννης Σκαφτούρος: Ο “Θείος Τζο” ήταν υπόδικος για την υπόθεση της «Greek Mafia»

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα της νύχτας. Κανείς στην αστυνομία δεν έπεσε από τα σύννεφα με τη σημερινή δολοφονία, λόγω του βαρέως ποινικού παρελθόντος του εδώ και δεκαετίες. Το όνομα του συμπεριλαμβάνεται σε δικογραφίες που αφορούν σε απαγωγή, συμμετοχή σε δολοφονίες και εκβίαση.

Ο “Θείος Τζο” ήταν υπόδικος για την υπόθεση της «Greek Mafia».

Από τότε που ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια ο πόλεμος μεταξύ νονών της νύχτας στην Αττική για το μοίρασμα της τελικής πίτας των κερδών, οι αστυνομικοί περίμεναν ότι και ο Σκαφτούρος θα έχει την ίδια τύχη, καθώς συμμετείχε ενεργά σε μεγάλη συμμορία της δυτικής Αττικής.

Το Τμήμα Εκβιαστών και το Ανθρωποκτονιών έχουν στοιχεία για τη συμμετοχή του στη συμμορία του Στεφανάκου, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι το 2018, όπου οι εκτελεστές του τον “γάζωσαν” με 22 σφαίρες από καλάσνικοφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος το 2007, όταν είχε αποδράσει με ελικόπτερο ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, συμμετείχε στην απόδραση.

Το 2018 είχαν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά την είχε γλιτώσει με μια μαχαιριά στην περιοχή των γλουτών. Συγκεκριμένα είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι στο αρχιφυλακείο των Φυλακών Κορυδαλλού από έναν Αλβανό συγκρατούμενό του, που όρμησε πάνω του τραυματίζοντάς τον. Η επίθεση είχε αποδοθεί τότε σε «συμβόλαιο θανάτου» μεταξύ μπράβων της νύχτας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ