Γιάννης Αρτοποιός για εμπρησμούς: «Κάποιοι βάζουν τις φωτιές για να σπάνε πλάκα» – ΒΙΝΤΕΟ

Η κύρια αιτία πίσω από την εκδήλωση φωτιάς στην χώρα μας είναι στην συντριπτική πλειοψηφία η αμέλεια σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Ωστόσο, σημείωσε πως υπάρχουν και αυτοί που βάζουν φωτιές «για να σπάσουν πλάκα».

Ειδικότερα, μιλώντας στον Alpha ο κ. Αρτοποιός σε μία προσπάθεια να αναλύσει το προφίλ των εμπρηστών υπογράμμισε: «Η συντριπτική πλειοψηφία είναι λόγω της εγκληματικής αμέλειας που υπάρχει, που μπορεί να επιφέρει τις καταστροφικές συνέπειες».

Ωστόσο, στην συνέχεια πρόσθεσε ότι υπάρχουν και εκείνοι που βάζουν φωτιές εσκεμμένα με σκοπό να διασκεδάσουν με την καταστροφή.

«Είχαμε και τις περιπτώσεις, για να το πω σε πλάγιο λόγο όπως μας είπαν, για να σπάσουν πλάκα. Θέλουν να βλέπουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα να ρίχνουν νερό. Οι τελευταίες περιπτώσεις που μας απασχόλησαν έχουν να κάνουν με ανθρώπους ψυχικά και ψυχολογικά ασταθείς. Έχουνε τιμωρηθεί δύο συμπολίτες μας, ο ένας με δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και εγκλεισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα και ο άλλος στην Ηλεία σε ψυχιατρική παρακολούθηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να βάλει φωτιές «για αστικές ή κτηματικές διαφορές οι οποίες πολλές φορές μπορεί να καταλήξουν σε μεγάλη οικολογική καταστροφή».

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής από τις αρχές του 2023 έχουν καταγραφεί περισσότερες από 118 συλλήψεις για εμπρησμό και κατά τον κ. Αρτοποιό «η εξιχνίαση του εμπρησμό από πρόθεση είναι μία πάρα πολύ κοπιώδης διαδικασία, για αυτό εξάλλου έχει εξαγγελθεί ο διπλασιασμός του προσωπικού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ