Για πόσο καιρό θα μείνει ακόμα στη φυλακή ο Μάκης Ψωμιάδης;

Για πόσο καιρό θα μείνει ακόμα στη φυλακή ο Μάκης Ψωμιάδης;

Μετά την χθεσινή καταδίκη του πρώην παράγοντα της ΑΕΚ Μάκη Ψωμιάδη σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και μη εξαγοράσιμη, η παραμονή του Big Mac στις φυλακές θα συνεχιστεί…

Για πόσο όμως; Ο filathlos.gr έψαξε τις σχετικές διατάξεις και με μεγάλη προσέγγιση, αφού οι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι αρκετοί, σας ενημερώνει για το πόσο ακόμα θα μείνει ο Ψωμιάδης πίσω από τα κάγκελα.

Έτσι, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, ο Ψωμιάδης «άκουσε» πρωτόδικη ποινή 120 μηνών χωρίς αναστολή και μη εξαγοράσιμη.

Άρα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσει και θα συζητηθεί σε 12 με 15 μήνες περίπου (όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις), ο νομοθέτης, για κατάδικους νεώτερους των 70 ετών, απαιτεί πραγματική έκτιση εντός φυλακής για τα 3/5 της ποινής μέχρι να έχουν δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης, δηλαδή 72 συνολικά μήνες (6 χρόνια).

Αν κάποιος συνυπολογίσει και πιθανή εργασία μέσα στη φυλακή (ο Ψωμιάδης ήδη εργάζεται ως συντηρητής στην Ε’ Πτέρυγα όπου κρατείται και που κάθε μέρα που περνάει μετράει για δύο), τότε, αυτομάτως, οι 72 μήνες για αίτηση και πιθανή αποφυλάκιση, γίνονται 40 (3 χρόνια και 4 μήνες).

Αν από τους 40 μήνες αφαιρεθούν οι 18 περίπου ήδη προφυλάκισης (χωρίς να μετράει η κράτηση στα Σκόπια που κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν τελικά θα συνυπολογιστεί), τότε του μένουν τουλάχιστον 22 ακόμα μήνες μέχρι να διεκδικήσει την υπό όρους (π.χ. βραχιολάκι) αποφυλάκισή του.

Μπορεί όμως να βγει και ακόμα νωρίτερα;

 

Διαβάστε περισσότερα στο filathlos.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ