Γ.Γ Μεταφορών κατά εκπαιδευτών οδήγησης: Η αποχή κρύβει μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Για ”μικροπολιτικές σκοπιμότητες” και ”υποκριτική στάση” των εκπαιδευτών οδήγησης μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Θάνος Βούρδας με αφορμή την αποχή τους από τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών.

«Χιλιάδες συμπολίτες μας είναι στην αναμονή για να δώσουν εξετάσεις. Ακόμη και το τελευταίο θέμα που είχε μπει ως προϋπόθεση που ήταν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, έχει επιλυθεί. Το σύνολο των περιφερειακών διευθύνσεων μεταφορών είναι έτοιμες να διεξάγουν εξετάσεις με ό,τι προβλέπει ο νόμος και περιμένουν τις σχετικές αιτήσεις από τους εκπαιδευτές για να οριστούν οι εξετάσεις. Υπάρχει ένας νόμος που το σύνολο των υπηρεσιών είναι καθ’ όλα έτοιμο να το εφαρμόσει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.

Ο κ. Βούρδας επισήμανε ότι «καμία ιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει ποινικά θέματα, δεν υπήρχε ποτέ αυτό, δεν υπήρχε στο προηγούμενο σύστημα και δεν συμβαίνει αυτό πουθενά στον κόσμο. Για πρώτη φορά στον τομέα των εξετάσεων για τα δίκυκλα γίνεται ασφάλεια, για πρώτη φορά είναι ασφαλισμένα και τα δίκυκλα».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι εκπαιδευτές δεν επιθυμούν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, οι εκπρόσωποί τους καλούν σε αποχή. Δεν μπορώ να μην υποθέσω ότι αυτό κρύβει σκοπιμότητες. Όταν έχουν καλυφθεί όλες οι προϋποθέσεις εφαρμογής του νόμου, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν προγραμματίζουν και δεν καταθέτουν τους φακέλους διεξαγωγής εξετάσεων των μαθητών τους. Δεν υπάρχει καμία άλλη εξήγηση πέραν του ότι υπάρχουν μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι υποκριτική η στάση τους. Για μικροπολιτικούς λόγους οι εκπρόσωποί τους εξωθούν τους εκπαιδευτές παραπληροφορώντας τους. Ή επιθυμούν να μη σταματήσει να ισχύει το καθεστώς αδιαφάνειας που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ