Φρίκη στον Βόλο: 61χρονος ο οδηγός μηχανής που παρασύρθηκε από τρένο και διαμελίστηκε – Τι λέει ο μηχανοδηγός

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/07/2023) λίγο έξω από τον σταθμό του Βόλου, όταν ένας οδηγός μηχανής παρασύρθηκε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τη διάβαση, από διερχόμενο τρένο και τον διαμέλισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr ο οδηγός της μηχανής είναι 61 ετών, και φέρεται να παραβίασε τις μπάρες της διάβασης που ήταν κατεβασμένες, με συνέπεια ο μηχανοδηγός του τρένου να μην μπορεί να αντιδράσει και να τον παρασύρει, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Όπως ενημέρωσε η Hellenic Train στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 26 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Λάρισα.

Στο σημείο βρέθηκαν πυροσβέστες που περισυνέλεξαν τον άτυχο άνδρα, ο οποίος παρασύρθηκε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τη διάβαση, ενώ το δίκυκλο παρασύρθηκε σε ακόμη μεγαλύτερο απόσταση στο μπροστινό μέρος του τρένου.

Η σορός του άτυχου δικυκλιστή μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και συνέχισαν το ταξίδι τους προς Λάρισα.

Κάτοικος της περιοχής που σημειώθηκε το δυστύχημα, στο ύψος του Συνεδριακού Κέντρου της Μητρόπολης, ανέφερε στο magnesianews.gr ότι οι μπάρες στο συγκεκριμένο σημείο είναι συνεχώς κατεβασμένες, και πολλοί οδηγοί δίκυκλων περνούν συνεχώς.

Τι είπαν μηχανοδηγός και επιβάτες

Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας επεσήμανε πως ενώ το τρένο είχε χαμηλότερη ταχύτητα απ’ ότι προβλέπεται και οι μπάρες στην συγκεκριμένη διάβαση ήταν κατεβασμένες, το δίκυκλο τις πέρασε και σταμάτησε στη μέση, με αποτέλεσμα να το παρασύρει.

Επιβάτης του τρένου είπε ότι δεν κατάλαβε ότι έγινε ατύχημα. Υπογράμμισε πως ξαφνικά το τρένο σταμάτησε και οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι έγινε ατύχημα και διαμελίστηκε ένας άνθρωπος με μηχανάκι, ενώ εξέφρασε τη λύπη του που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.

Ένας δεύτερος επιβάτης είπε ότι η αμαξοστοιχία ξεκίνησε από τον σταθμό του Βόλου, σε κάθε διάβαση έκοβε ταχύτητα και κόρναρε. Όπως είπε στη διάβαση των Μελισσατίκων, ο μηχανοδηγός κόρναρε ξανά και ενώ η μπάρα ήταν κατεβασμένη ξαφνικά στο τρένο έγινε ένα τράνταγμα και ακολούθησε φρενάρισμα, για να πληροφορηθούν οι επιβάτες ότι έγινε ατύχημα.

τρένο Βόλος
Φωτογραφία: thenewspaper.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ