Φρίκη στον Κολωνό: «Οι καταδικασμένοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, ποιος εγγυάται την ασφάλεια της οικογένειας;» λέει η θεία της 12χρονης

Tην οργή αλλά και τον φόβο που της προκάλεσε η απελευθέρωση των 17 ανδρών οι οποίοι συνευρέθησαν με τη μικρή ή κατείχαν πορνογραφικό υλικό εκφράζει η θεία της, μιλώντας αποκλειστικά στη Realnews. «Όλοι αυτοί μένουν στον Κολωνό, δίπλα στην οικογένεια, η οποία δεν έχει τη δυνατότητα να φύγει και να πάει σε άλλο σπίτι. Έχω πάθει σοκ! Οι καταδικασμένοι αφέθησαν ελεύθεροι. Ποιος εγγυάται την ασφάλεια της οικογένειας;», αναρωτιέται η θεία της 12χρονης.

Κολωνός: «Ήταν ένας εφιάλτης, μαμά τα καταφέραμε» – Τι λέει στο enikos.gr η αδελφή της 12χρονης

Από τους συνολικά 26 κατηγορουμένους, καταδικάστηκαν οι 19, αλλά μόνο οι δύο επέστρεψαν στη φυλακή. Συγκεκριμένα, στο κελί οδηγήθηκε ξανά ο βασικός πρωταγωνιστής της φρικτής υπόθεσης, Ηλίας Μίχος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια και σε κάθειρξη 27 χρόνων για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου, διακεκριμένη μαστροπεία και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και ο «Μιχάλης», όπως ήταν το όνομα που χρησιμοποιούσε στα social media, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών.

Ελεύθεροι αφέθησαν ακόμα έξι κατηγορούμενοι, τέσσερις Έλληνες και δύο Πακιστανοί, οι οποίοι αθωώθηκαν για την κατηγορία των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη έναντι αμοιβής. Οι υπόλοιποι 17 άνδρες που κάθισαν στο εδώλιο καταδικάστηκαν, ωστόσο δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι το Εφετείο, καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Επιβλήθηκαν ποινές πέντε έως επτά ετών σε όσους κατηγορούνταν για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής και από 15 μήνες έως τέσσερα χρόνια σε εκείνους που κατηγορούνταν για πορνογραφία. Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, εκτός από μία περίπτωση που χαρακτηρίστηκε πλημμέλημα, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε καταλάβει την πραγματική ηλικία της 12χρονης.

«Η 12χρονη χάρηκε για τη μητέρα της»

Ανάμεσα στους 26 κατηγορουμένους ήταν και η μητέρα της 12χρονης, η οποία καταδικάστηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της μαστροπείας και της κατοχής πορνογραφικού υλικού και αποφυλακίστηκε. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο είχε ήδη εκτίσει το απαιτούμενο διάστημα που προβλέπει ο νόμος και αποφυλακίστηκε, επιστρέφοντας στην αγκαλιά της κόρης της και των υπόλοιπων παιδιών της. «Το παιδί είναι πολύ χαρούμενο που βγήκε η μητέρα του από τη φυλακή. Περίμενε με λαχτάρα να τη συναντήσει, να την αγκαλιάσει και να τη φιλήσει», δηλώνει η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, που εκπροσωπεί την πλευρά της 12χρονης. Όσον αφορά τις ποινές για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, η Α. Ταραχοπούλου σχολίασε: «Η ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο μας ικανοποιεί, είναι δίκαιη, όπως και για τον “Μιχάλη”. Για τους υπόλοιπους, θεωρώ ότι το δικαστήριο ήταν πολύ επιεικές και ως προς τις ποινές και ως προς την αναστολή».

Δεύτερη δικογραφία

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος πλέον για την εκδίκαση και της δεύτερης δικογραφίας. Τουλάχιστον εννέα άνδρες ακόμη κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις με τη 12χρονη, ενώ είναι πιθανό να ανοίξει ακόμη περισσότερο ο κύκλος των κατηγορουμένων μέχρι τη δίκη. Οι Αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη των εννέα ανδρών μέσα από τις συμπληρωματικές καταθέσεις που έδωσε -παρουσία ψυχολόγου- το παιδί, το οποίο αναγνώρισε και άλλους κακοποιητές του. Κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές τους και έγιναν φύλλο και φτερό, για να βρεθούν συνομιλίες, μηνύματα και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Μεταξύ των νέων κατηγορουμένων είναι και ο 63χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού τον Ιούνιο του 2023 στον Κεραμεικό, όταν συνάντησε μια 14χρονη. Το βίντεο από την επίθεση που δέχθηκε από άλλον άνδρα έκανε το γύρο του διαδικτύου. Η 12χρονη το είδε και τον αναγνώρισε. «Τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα ως άτομο με το οποίο έχει συνευρεθεί ερωτικά έναντι αμοιβής. Ταράχτηκε πάρα πολύ. Έκλαιγε και φώναζε. Μου είπε ότι ο Μίχος τής υπέδειξε να τον προσεγγίσει, προκειμένου να έχει επαφή μαζί του έναντι χρηματικής αμοιβής», έχει πει στην κατάθεσή της η θεία της.

Η 12χρονη περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς την προσέγγισε ο 63χρονος. «Ήμουν μια μέρα στην πλατεία με το ποδήλατο. Σταμάτησε το αμάξι και ένας άνδρας μου λέει: “70 ευρώ, αν θες”. Τον θυμάμαι από τη μούρη του. Toυ είπα ότι πάω να αφήσω το ποδήλατό μου. Και πήγα στον Μίχο και μου είπε “εννοείται θα πας”. Ο άνδρας με περίμενε με το αυτοκίνητό του στην πλατεία. Πήγαμε στον χωματόδρομο. Είχαμε ολοκληρωμένη επαφή. Δεν ξαναβρέθηκα ποτέ μαζί του». Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τη 12χρονη, ότι εδώ και 40 χρόνια έχει να πάει στον Κολωνό, ενώ στο κινητό του δεν διαθέτει διαδικτυακές εφαρμογές όπως Blindchat, Viber και WhatsApp.

Μεταξύ των νέων κατηγορουμένων είναι και ένας 82χρονος, τον οποίο η 12χρονη υποστηρίζει ότι επισκέφθηκε στο σπίτι του, κατόπιν παρότρυνσης του 63χρονου. «Μου είπε να πάω σε έναν άλλον, γέρο. Μου έδωσε τη διεύθυνση, να πάω να χτυπήσω το κουδούνι και… ό,τι θέλει. Πήγα και μου άνοιξε ένας γέρος με άσπρα μαλλιά, ήταν μεγαλύτερος από τον 63χρονο». Και ο 82χρονος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο 63χρονος υποστηρίζει ότι δεν τον γνωρίζει. Στη νέα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη επτά κατηγορούμενοι, κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να έχουν συνευρεθεί με την ανήλικη έναντι αμοιβής.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ