“Φρένο” στην ανάπλαση και πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου

Της Άννας Κανδύλη

 

Φρένο στην ανάπλαση και πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου βάζει με την υπ΄ αριθμ. 2152/2015 απόφασης της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο  έκανε δεκτή την προσφυγή  του τέως προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ιωάννη Αλαβάνου και άλλων Αθηναίων, που στρέφονταν κατά του έργου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν ως μη νόμιμη την από 12.2.2014 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για «την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την επέκταση του τραμ σε συναφείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κέντρο της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου».

Η υπουργική απόφαση κρίθηκε παράνομη, καθώς πέραν του ότι εκδίδεται υπό μορφή έγκρισης περιβαλλοντικών όρων έργου (ενώ αποτελεί πρωτίστως πρόγραμμα ή σχέδιο),ο σχεδιασμός της είναι μερικά αντίθετος με το Ρυθμιστικό Σχέδιο  και με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων.

Το κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης  χρηματοδότησε και δώρισε στο Ελληνικό Δημόσιο τις αρχιτεκτονικές και λοιπές μελέτες ανάπλαση και πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα χάνει τους πιο ταλαντούχους εργαζόμενούς της

Υπέρταση και αλόγιστη χρήση φαρμάκων

Μεγάλη πυρκαγιά στη Λέσβο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ