Φωτιές σε Λακωνία και Λάρισα

Νέα πύρινα μέτωπα σε Λακωνία και Λάρισα βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Νάξο.

Στη Λακωνία έχει ξεσπάσει φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Γαρδενίτσα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 30 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, με 10 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και οχήματα των ΟΤΑ. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί και στην περιοχή Λέκκα, στον Τύρναβο Λάρισας. Η φωτιά κατακαίει δασική έκταση, που βρίσκεται μακριά από το αστικό κομμάτι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική. Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 25 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κεραμωτή Νάξου. Η φωτιά μαίνεται σε πλαγιά με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Σημειώνεται πως 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα μεταβαίνουν στο νησί ακτοπλοϊκώς από την Σύρο και την Πάρο. Επίσης, με το ένα ελικόπτερο μεταφέρθηκαν στο νησί 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Αττική.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ