Φωτιές: Σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία, Ηλεία και Ανατολική Μάνη

Συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Γορτυνία Αρκαδίας, σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και την Ανατολική Μάνη ώστε να αντιμετωπίζουν τις όποιες μικρές αναζωπυρώσεις μπορεί να εκδηλώνονται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Γορτυνία και την Αρχαία Ολυμπία επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης συνεχίζουν και εκεί να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποτρέπουν την εκδήλωση αναζωπυρώσεων, ενώ στην περιοχή Δρυάλια της Λακωνίας, η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή φωτό: ilialive.gr

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ilialive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ