Φωτιά Βούλα-Γλυφάδα: Οι ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα – Η συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου

Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου, η οποία, λόγω των ισχυρών ανέμων, έλαβε γρήγορα διαστάσεις και έφθασε στο Πανόραμα Βούλας.

Αν και ο επίσημος απολογισμός θα γίνει μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ζημιές έχουν προκληθεί σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια και σε έξι οχήματα, ενώ επιπλέον έχουν καεί και σταθμευμένα δίκυκλα στο Πανόραμα Βούλας.

Ενισχύσεις αναμένονταν αργά το απόγευμα από τη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Υπάρχουν πεζοπόρα τμήματα που θα αναπτυχθούν στο Πανόραμα και τη γύρω περιοχή, σε μια προσπάθεια να σβήσουν όλες τις εστίες φωτιάς. Σύμφωνα με την πρόγνωση που έχουν στην Πυροσβεστική,  ο άνεμος τη νύχτα θα πέσει στα δύο μποφόρ και αυτό θα είναι σύμμαχος στο έργο της πυρόσβεσης. Θα συνεχιστούν, επίσης, οι ρίψεις νερού, ώστε να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από τις 12.55 περίπου του Σαββάτου.

Συγκλονιστική μαρτυρία: Έλιωσε σωλήνας και σώθηκε το σπίτι μου

Κάτοικος του Πανοράματος Βούλας περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πώς σώθηκε το σπίτι του από τις φλόγες, αν και όλα τα γειτονικά σπίτια κάηκαν.

“Ήμουν εδώ, έφυγα να πάω το ένα αυτοκίνητο πιο κάτω. Δεν πρόλαβα να γυρίσω, είχα τα σκυλιά μέσα, δεν με άφηναν και γυρίσαμε τώρα μόλις. Ευτυχώς, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το σπίτι. Έλιωσε η σωλήνα του νερού, πεταγόταν το νερό κι αυτός μας έσωσε!” είπε ο άνδρας στην κάμερα του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: “Το σπίτι απέναντί μου είναι καμένο! Πηγαίναμε βόλτα, τώρα… όλο το πράσινο… κρανίου τόπος. Ευτυχώς, τουλάχιστον σωθήκαμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ