Μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας – Ζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στην προληπτική εκκένωση των οικισμώνΣχίνος και Αγία Σωτήρα προχώρησαν οι αρχές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω της πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή του Σχίνου.

Ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες προκάλεσε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιάη οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, ενώ υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου, αν χρειαστεί, να γίνει προληπτική εκκένωση του οικισμού Βαμβακές.

Σύμφωνα με το korinthostv έχουν εκκενωθεί και οι οικισμοί Βαμβακιές και Μαυρολίμνη.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές , ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 90 πυροσβέστες με 28 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα.

Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά.

Παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στο Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Στην περιοχή σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ όπως είπε στο έκτακτο δελτίο του OPEN έχουν καεί δύο σπίτια.

“Δεν υπάρχουν πολλοί κάτοικοι, κοιτάμε όσοι μένουν να εκκενώσουμε μερικά σπίτια, το άσχημο είναι ότι έχει πολύ αέρα. Τα σπίτια που κάηκαν είναι παραθεριστικές κατοικίες, χωρίς να υπάρχει κόσμος μέσα” είπε ο δήμαρχος. Λουτρακίου.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο:

Δείτε live εικόνα από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Σχίνο Κορινθίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ