Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας – Δύο ενεργά μέτωπα, εστάλη μήνυμα από το 112

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (15/7) σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα το ένα στο βόρειο κομμάτι της παραλίας Αγ. Σαράντη Θήβας, σε μία πλαγιά, και το άλλο νοτιοανατολικά του Προδρόμου.

Μέχρι αυτή την ώρα, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, μέχρι που έπεσε το φως της ημέρας.  Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την φωτιά που μαίνεται στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Με το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής, ενημερώνονται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά και καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μέχρι στιγμής δεν απειλείται το χωριό ή άλλες υποδομές. Η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα και πουρνάρια και έχει πάρει έκταση, προκαλώντας την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σε εικόνες και βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, διακρίνονται οι προσπάθειες των εναέριων μέσων να κατασβέσουν την πυρκαγιά:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ