Φωτιά στο Λαύριο: Παραδόθηκε στην Πυροσβεστική ο αντιδήμαρχος

Παραδόθηκε στην Πυροσβεστική πριν από λίγη ώρα ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στο Λαύριο γύρω στις 13:20 στη θέση «Φοινικόδασος». Έκαψε καλαμιές και δεν απείλησε κατοικίες.

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Λαύριο – ΦΩΤO

Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «έπειτα από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά στις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Τρίτη, 12 Μαρτίου και ώρα 13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση “Φοινικόδασος”, ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου.

Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δήμαρχος Λαυρίου: Δεν ευθύνεται ο αντιδήμαρχος

Παρέμβαση σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο έκανε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Ο κ. Λουκάς είπε στον ΑΝΤ1 ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός και απόρησε με τη διακίνηση σχετικών πληροφοριών, αναφέροντας ότι γινόταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών, με την άδεια της Πυροσβεστικής, σε χώρο του Δήμου.

Όπως τόνισε, «συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε έναν χώρο και προχωρούμε σε ελεγχόμενη καύση. Τα καίμε λίγα – λίγα, πάντοτε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και έχοντας εκεί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς. Κατά την καύση της Τρίτης, πήρε φωτιά ο μεγάλος όγκος των κλαδεμάτων» και έτσι χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ