Φωτιά στην Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια – Φόβοι ότι θα «ενωθούν» τα μέτωπα Προδρόμου – Ταρσού

Συνεχίζεται και σήμερα η μάχη με την φωτιά στη Βοιωτία, καθώς το μέτωπο της Υλίκης πέρασε στα Βάγια και καίει χωράφια και χαμηλή βλάστηση, λίγα μόλις χιλιόμετρα πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές και αντιμετωπίζουν κάθε σημείο της φωτιάς στη Βοιωτία. Η αναζωπύρωση που υπήρξε στα Βάγια, «μηδένισε» τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί ότι η φωτιά είχε σβήσει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μέτωπο στον Πρόδρομο έχει περάσει το βουνό και αυτή την ώρα καίει πουρνάρια από την πλευρά της Ζάλτσας, οπισθοδρομώντας καθώς φυσάει αντίθετα ο αέρας. Ο οικισμός είναι μακριά και δεν υπάρχει κίνδυνος, ενώ στο σημείο επιχειρεί ένα ελικόπτερο εν μέσω ριπών από τους ανέμους που προσπαθεί να συγκρατήσει το μέτωπο πριν ενωθεί με αυτό που ξεκίνησε από τον Ταρσό.

Οι αναζωπυρώσεις ήταν ολονύκτιες, αλλά νωρίτερα επικρατούσε αισιοδοξία καθώς για πολλές ώρες δεν φαινόταν φλόγα στο μέτωπο των 10 χιλιομέτρων. Η φωτιά στη Βοιωτία έκαιγε όλη νύχτα σε χαράδρα στο Κυριάκι, γύρω από το οποίο εκκενώθηκαν 9 οικισμοί. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν μέχρι και τα 7 μποφόρ και έχουν καεί σπίτια στο Ταρσό και στο Κυριάκι.

Χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιόδεντρων έγιναν στάχτη, ζημιές προκλήθηκαν και σε αποθήκες, ενώ στην περιοχή Σαράντη καταστράφηκε ένα κάμπινγκ με 70 τροχόσπιτα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ