Φωτιά στην Πάρνηθα: ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την εκκένωση της Αγίας Παρασκευής – Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

Δύσκολες ώρες στην Πάρνηθα όπου η μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Σπίτια στην Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τη Ντάρδιζα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντω.

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Είναι εφιαλτικά αυτά που περνάμε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Νίκος Ξαγοράρης.

Μέσα σε λίγα λεπτά άλλαξε η φορά του ανέμου και οι φλόγες μπήκαν στον οικισμό. Η φωτιά κινείται με φοβερή ταχύτητα και συνεχώς ξεπηδούν συνεχώς νέες εστίες. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν. Εκτός από τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να μην καούν σπίτια στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, η επιχείρηση επικεντρώνεται στο να μην κατευθυνθεί η πυρκαγιά προς τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Δείτε τις εικόνες που καταγράφει ο ρεπόρτερ του enikos.gr που βρίσκεται στο σημείο, Μίλτος Σακελλάρης

Στο σημείο επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Εικόνες από την εκκένωση της Αγίας Παρασκευής

Μετά την εντολή για εκκένωση, οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής φορτώνουν σε αυτοκίνητα και μηχανές λιγοστά υπάρχοντα και αποχωρούν από την περιοχή που έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό.

Φωτιά Πάρνηθα Αγία Παρασκευή Φωτιά Πάρνηθα Αγία Παρασκευή Φωτιά Πάρνηθα Αγία Παρασκευή Φωτιά Πάρνηθα Αγία Παρασκευή Φωτιά Πάρνηθα Αγία Παρασκευή Φωτιά Πάρνηθα Αγία Παρασκευή Φωτιά Πάρνηθα Αγία Παρασκευή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ