Φωτιά στην Πάρνηθα: Δύο τα πύρινα μέτωπα – Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Πάρνηθα, που βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Το απόγευμα της Πέμπτης (24/8) σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση στην Μονή Κλειστών, απ’ όπου και είχε ξεκινήσει η πυρκαγιά.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εντυπωσιακό βίντεο με τις ακριβείς ρίψεις νερού στο πύρινο μέτωπο από ελικόπτερο Chinook

Η μάχη των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων όπως και των εθελοντών, με την συνδρομή των εναέριων μέσων συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις που επιχειρούν είχαν επικεντρωθεί σε δύο μέτωπα όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Το ένα καίει στο ρέμα της Γιαννούλας, ενώ το άλλο στο φρούριο της Φυλής.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Βελτιωμένη η εικόνα – Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Αποκαρδιωτικές εικόνες από drone πάνω από τα καμένα της Πάρνηθας

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που μεταδίδει το drone της ΕΡΤ από την καμένη περιοχή της Πάρνηθας. Μια οικία φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν έχει καεί ολοσχερώς.

Ωστόσο, στην Αγία Παρασκευή και στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, κατοικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες και έγιναν στάχτη την Τετάρτη (23/08), με τους κατοίκους να βιώνουν τον χειρότερο εφιάλτη τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ