Φωτιά στην Κεφαλονιά – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο νησί

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Η νύχτα ήταν εφιαλτική καθώς επτά πύρινα μέτωπα έκαιγαν καταπράσινα δάση του νησιού ενώ η πυρκαγιά πλησίασε και άλλους οικισμούς με αποτέλεσμα να υπάρχει εισήγηση για προληπτική εκκένωση. Πρόκειται για τα χωριά Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα τα οποία και εκκενώθηκαν τα ξημερώματα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο νησί ενισχύονται με 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα του METΠΕ που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη. Συνολικά θα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 1 ακόμη ως συντονιστικό και 4 αεροσκάφη ( 2 CL, 2 PZL). Επιπλέον συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή η εικόνας της φωτιάς είναι καλή καθώς δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα αλλά η μάχη δίνεται καθώς υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ