Φωτιά στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα Κρέστενα – Καίγονται σπίτια στη Σκιλλουντία, μήνυμα από το 112

Μεγάλη και επικίνδυνη η φωτιά στην Ηλεία με τα Κρέστενα να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Απόκοσμες εικόνες στην πόλη, με ένα σύννεφο μαύρου καπνού να έχει καλύψει τα πάντα.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά σε δασική έκταση τα Μακρίσια, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και πλέον κινείται ανεξέλεγκτα προς τα Κρέστενα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.gr, η φωτιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλος και στην κατασκήνωση της Φρίξας, ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ilialive.gr,  καίγονται ήδη σπίτια στην Σκιλλουντία, ενώ εκτός από την κατασκήνωση απειλείται και διυλιστήριο της περιοχής.  Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρο και 24 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ