Φωτιά στην Ηλεία: Aναζωπύρωση στην Βάλμη, εντολή για εκκένωση του χωριού Λάτα

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται στη φωτιά που καίει στην Ηλεία, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι αναζωπυρώσεις έχουν συμβεί πάνω από την Βάλμη, μεταξύ της Αγίας Παρασκευής και της Αγίας Κυριακής.

Στο σημείο επικρατούν δυνατοί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Περισσότεροι από 190 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή, ενώ πραγματοποιούνται και ρίψεις από εναέρια μέσα, όπως αναφέρει η Πατρίς.

φωτιά Ηλεία

Εντολή για εκκένωση του χωριού Λάτα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση εκκενώνεται το χωριό Λάτα. Συγκεκριμένα, στους κατοίκους του χωριού έχει σταλεί μήνυμα από την υπηρεσία 112 της Πολιτικής Προστασίας να εκκενώσουν την περιοχή.

“Αν βρίσκεστε στο Λάρα, εκκενώστε τώρα προς Εφύρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”, αναφέρεται στο μήνυμα.

Φωτιά Ηλεία -112

«Απαιτείται προσοχή»

Νωρίτερα, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Υ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγος, Νίκος Ρουμελιώτης, μίλησε στην εφ. «Πατρίς» και στο Patrisnews, για την καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Ηλεία, και πιο συγκεκριμένα, στα χωριά Βάλμη και Κοτρώνα.

Ο Υποστράτηγος τόνισε πως δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, αφού και σήμερα είναι μια ημέρα δύσκολη, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή, ενώ φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης νέου πύρινου μετώπου.

Ο κ. Ρουμελιώτης, ανέφερε πως στην περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 190 πυροσβέστες, ενώ από το πρωί πραγματοποιούνται ρίψεις από εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή, όπως μας είπε, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο η ένταση των ανέμων έχει αυξηθεί τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία να υπάρχουν αναζωπυρώσεις, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα.

φωτιά Ηλεία

Κρανίου τόπος

Εν τω μεταξύ οι εικόνες από τα σημεία, απ’ όπου πέρασαν οι πύρινες φλόγες είναι αποκαρδιωτικές.

Καμένη γη σε Βάλμη, Κοτρώνα και Λάτα, ενώ οι κάτοικοι που είδαν τις φλόγες να «γλείφουν» τις πόρτες των σπιτιών τους, δεν κρύβουν την θλίψη, τον φόβο και την αγωνία τους.

φωτιά Ηλεία

φωτιά Ηλεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ