Φωτιά στην Άνδρο: Ολονύχτια μάχη σε δύο ενεργά μέτωπα – Πλησίασαν οικισμό οι φλόγες – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους αναμένεται να δώσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που επιχειρούν για την κατάσβεση των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Άνδρο από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (26/8).

Άνδρος: «Με εγκλώβισε η φωτιά την ώρα που έφευγα» – Τι λέει στο enikos.gr ο οδηγός υδροφόρας που κάηκε από την φωτιά

Στο νησί μαίνονται δύο πύρινα μέτωπα, τα οποία φαίνεται ότι ξέσπασαν από πτώσεις κεραυνών, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Αυτή την ώρα, το ένα μέτωπο βρίσκεται στο Βιτάλι και το δεύτερο στο Άνω Γαύριο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά πλησίασε τον οικισμό Γίδες, ωστόσο, λόγω της έγκαιρης επέμβασης των δυνάμεων πυρόσβεσης τελικά απετράπη η είσοδος της πυρκαγιάς στο χωριό και δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια.

Άνδρος: Μάχη σε δύο πύρινα μέτωπα – Ισχυροί άνεμοι, εκκενώθηκε οικισμός – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σημειώνεται ότι κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης, μία υδροφόρα του δήμου περικυκλώθηκε από τις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς. Ευτυχώς, ο οδηγός κατάφερε να βγει έγκαιρα. Ο οδηγός περιέγραψε στο enikos.gr τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε.

Δείτε εικόνες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr από την φωτιά στην Άνδρο:

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο: Μήνυμα από το 112 – «Απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου»

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για την εκκένωση της περιοχής Γίδες. Κάτοικοι και επισκέπτες κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Γαυρίου.

 

Πηγή: enandro.gr

 

Πηγή: enandro.gr
Πηγή: enandro.gr

Σημειώνεται ότι στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρα τμήματα. Στην Άνδρο μετέβησαν πυροσβέστες ακτοπλοϊκώς από την Τήνο, την Σύρο, αλλά και την Ραφήνα. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ