Φωτιά στην Αχαΐα: “Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν οι φλόγες στο χωριό” – Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων

Καλύτερη φαίνεται πως είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό της Άρλας, στην Αχαΐα, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με το tempo24.news, η φωτιά που ξεκίνησε από χωράφια και έφτασε μέσα στο χωριό, έχει πλέον οριοθετηθεί, καθώς ήταν άμεση η κινητοποίηση για την κατάσβεσή της.

Είναι ενδεικτικές οι μαρτυρίες κατοίκων για τα όσα διαδραματίστηκαν. “Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν οι φλόγες στο χωριό… Φοβήθηκαν τα παιδιά μας τόσες ημέρες που παρακολουθούν να καίγονται περιοχές στην Ελλάδα…”, αναφέρει κάτοικος στο tempo24. Άλλος κάτοικος του χωριού, σημειώνει πως “έχουμε δυνατούς ανέμους από χθες βράδυ στην περιοχή, κάτι που έδωσε δύναμη στη φωτιά… Ξεκίνησε από τα χωράφια και με ταχύτατους ρυθμούς έφτασε στο χωριό!”.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν πυροσβέστες από τον σταθμό της ΒΙΠΕ, εθελοντές του ΣΕΔΙΠ και δύο ελικόπτερα, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια των κατοίκων, που με τρακτέρ και υδροφόρα εργαλεία, έτρεξαν και πρόλαβαν τη φωτιά πριν αυτή εξαπλωθεί στο χωριό και τα σπίτια.

ΦΩΤΟ: pelop.gr, Πληροφορίες: tempo24.news

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ